REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV ir ES parengė naują ekonominių sankcijų etapą Rusijai

Ieškos, kam dar pritaikyti sankcijas

 Jungtinės Valstijos pirmadienį sakė, kad sutarė su sąjungininkėms Europoje įvesti naujas sankcijas Rusijai, jei Maskva toliau destabilizuos situaciją Ukrainos rytuose.

 Jungtinės Valstijos pirmadienį sakė, kad sutarė su sąjungininkėms Europoje įvesti naujas sankcijas Rusijai, jei Maskva toliau destabilizuos situaciją Ukrainos rytuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar mes visiškai sutariame dėl to, koks turėtų būti kitas ekonominių sankcijų etapas, ir toliau ieškosime asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos“, - sakė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Europos reikalams Victoria Nuland (Viktorija Njuland), kalbėdama Vokietijos Marshallo (Maršalo) fonde Vašingtone.

REKLAMA

JAV ir Europos Sąjunga „dabar drauge rengia virtinę sankcijų energetikos, bankininkystės ir gynybos sektoriuose“, nurodė ji.

V.Nuland kaltino Rusiją, kad ji „toliau imasi pastangų itin pavojingu būdu remti ir kurstyti separatistus“, siųsdama tankus ir raketų leidimo įrenginius. Maskva tai griežtai neigia.

„Nėra abejonių, kad per praėjusią savaitę situacija vietoje smarkiai pablogėjo“, - sakė V.Nuland, paminėdama incidentą, per kurį prorusiškiems separatistams numušus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinį lėktuvą, žuvo 49 ukrainiečių kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pat metu V.Nuland pasveikino neseniai įvykusį trumpą naujo Ukrainos prezidento Petro Porošenkos ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimą.

JAV ir Europa „kasdien“ vertina situaciją Ukrainoje ir siunčia žinią V.Putinui, kad jei jis nekeis kurso, tai atsieis kainą“, sakė ji.

V.Nuland taip pat pakartojo, kad Vašingtonas nepritaria prancūzų „Mistral“ klasės desanto laivų pardavimui Maskvai.

„Dar gerokai prieš Ukrainos krizę leidome aiškiai suprasti, kad mums labai neramu dėl to, ar teisinga perduoti (Rusijai) „Mistral“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nevengėme pasakyti, kad laikas išties netinkamas“, - pridūrė diplomatė, pabrėžusi, kad Jungtinės Valstijos „toliau akcentuos šią savo poziciją“.

Pagal 2011 metais pasirašytą 1,2 mlrd. dolerių vertės kontraktą Prancūzija turi parduoti Rusijai du „ Mistral“ klasės jūrų desanto laivus. Pirmąjį laivą Rusija turėtų gauti šių metų spalį, antrąjį - 2015 metais.

Kol kas Prancūzija nepaisė spaudimo sustabdyti šio prieštaringai vertinamo kontrakto, kurio pasirašymas sulaukė audringos reakcijos iš Jungtinių Valstijų ir kitų NATO sąjungininkių, vykdymą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų