REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Psichologas: technologijos tik realizuoja susvetimėjimą

Kalbėdamas apie skaitmeninės šeimos reiškinį psichologas, Vilniaus universiteto lektorius Antanas Kairys sako, kad negalima vienareikšmiškai teigti, ar tai gerai, ar ne. „Čia tas pats, kas klausti, ar turėti automobilį yra gerai, ar ne. Iš vienos pusės - jis palengvina gyvenimą, iš kitos – tai gali būti pavojinga.“

REKLAMA
REKLAMA

Psichologas nemato problemos, kad vis daugiau žmonių naudojasi išmaniosiomis technologijomis, kurios neva gali sumažinti tarpusavio bendravimą.

REKLAMA

„Aš nematau didelių baisių pavojų. Dažnai yra kalbama, kad technologijos atitolina žmones, jie dėl to susvetimėja ir t.t. Aš sakyčiau kitaip: jei žmonės buvo susvetimėję, technologijos rado būdą, kaip tai realizuoti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė psichologas.

„Jei pažiūrėsime į XX a., tai tuomet buvo daug kalbų, kad televizija skatina žmones nebebendrauti. Anksčiau teko girdėti, kad net knygos skatino skaityti, o ne bendrauti. Tai yra tiesiog laikas nuo laiko pasigirstantys pranešimai, kad viskas griūva, bet aš sakyčiau, kad tai tiesiog yra naujas bendravimo būdas, kuris po truputį atranda vietą mūsų gyvenimuose“, - tokios nuomonės laikosi A. Kairys.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo nuomone, galbūt kartais skaitmeniniai įrenginiai ir skatina žmones bendrauti mažiau, tačiau jis įsitikinęs, kad jei žmonės norės nebendrauti, jie visada ras tam pretekstų.

„Socialiniai tinklai ir panašūs dalykai yra labai traukiantys ir viliojantys, tad jie pakeičia visas kitas nebendravimo priemones ir todėl kartais susidaro įspūdis, kad visi yra susvetimėję ar nebendrauja, tolsta vienas nuo kitos. Manau, kad kuo toliau, tuo technologinės priemonės vis labiau atras vietą mūsų gyvenimuose.“

Parengė Laura Bagdžiūnaitė  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų