REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau penktą kartą susirinkę į tradicinį vakarėlį lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet „sekė“ kulinarines miško pasakas.

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau penktą kartą susirinkę į tradicinį vakarėlį lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet „sekė“ kulinarines miško pasakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per kelias valandas naujame kulinariniame „ČiopČiop“ lofte kelios dešimtys maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, pagamino šių metų teminę užduotį atitinkančius patiekalus.

REKLAMA

“Akivaizdu, kad maisto tinklaraštininkai kasmet tobulėja – gamina pagal vis įdomesnius receptus bei vis daugiau dėmesio skiria estetiniam patiekalo pateikimui, atskleidžiančiam temą“, - sako žurnalo „Virtuvė. Nuo...Iki“, kartu su „Electrolux“ organizuojančio kasmetinį kulinarijos tinklaraštininkų susitikimą, redaktorė Eglė Mačerauskė.

Į komandą susibūrusios Lina Burdenkova (tinklaraštis „Kiaunės reikaliukai“), Julė Jankauskaitė („Kepykla nr.5“), Asta Eigėlytė-Gunnarson („Villa Alps“) suruošė penkių užkandžių lėkštelę „Miško monai“. Joje buvo patiekti sviestiniai sausainiai su pušų spygliais „Spyglainiai“, „Grybų lizdeliai“ – pievagrybiai, įdaryti putpelių kiaušiniais, „Kiaušiniai su kailiukais“, „Sūrio ežiukai“ ir „Milžino žemuogės“.

REKLAMA
REKLAMA

Šios komandos užkandžius papildė salotos su žvėrienos kumpeliu ir aviečių padažu, kurias pagamino ir originaliai vyno taurėse patiekė Indrė Sasnauskaitė („Gėrimų ir patiekalų magija“), Beata Barauskaitė („Braškės ir pipirai“), Skirmantė Mockevičienė („Forelle‘s receptai“), Asta Černė („Saulėta virtuvė“) ir Aušra Aleškaitienė („Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje“). Būtent pastarajai vakarėlio dalyvei, ištrauktai burtų būdu, atiteko vakarėlio prizas – „Electrolux“ plaktuvas „UltraMix Pro“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš dviejų vakarėlyje dalyvavusių vaikinų - tinklaraščio „Popietė virtuvėje“ autorius Martynas Kliučininkas pagamino "Pelke" pavadintą trintą lęšių sriubą, pagardintą žalumynais, graikiniais riešutais ir mėlynojo pelėsio sūriu.

Tuo tarpu jo kolega – tinklaraščio „Bon Appetit“ autorius Mindaugas Mikėnas ėmėsi rimtesnio iššūkio ir pagamino elnienos filė kopūstuose su bruknių želė ir sultinio sirupu. Būtent šis renginio dalyvis už patiekalo sudėtingumą ir gaminimo įgūdžius buvo apdovanotas specialiu „ČiopČiop“ prizu – pasirenkama kulinarine sesija.

REKLAMA

Desertui vakarėlio dalyviai ragavo Renatos Ničajienės („Sezoninė virtuvė“) pagamintų „Medžiotojų pyragaičių“ su šeivamedžiais ir žemuogėmis.

Šiemet kulinarijos tinklaraštininkai turėjo galimybę išbandyti profesionalių virtuvės šefų itin vertinamą „sous-vide“ gaminimo būdą. Apie šio būdo specifiką jiems papasakojo ir šviežiausią „Electrolux“ naujieną – buitiniam naudojimui skirtą vakuumavimo stalčių ir orkaitę su specialia programa – pristatė fusion virtuvės sesijas „ČiopČiop“ vedantis profesionalus virtuvės šefas iš Slovėnijos Jure Glumac.

REKLAMA

„Tai labai patogus ir higieniškas būdas šiuolaikiniam, itin užimtam žmogui pasigaminti kokybiško, sveiko ir skanaus maisto“, - sakė šefas. Jis sous-vide būdu, pasitelkdamas „ČiopČiop“ lofte esančius „Electrolux“ prietaisus, paruošė dalį „Grybų lizdelių“ – putpelių kiaušinius 65 °C temperatūros garais apdorojo 25 min., o prieš tai vakuumuotus pievagrybius – 37 min. 84 °C temperatūroje.

Renginio dalyviai taip pat maišė teminius kokteilius su „Čepkelių trauktine“ ir imbieriniu limonadu, o namo išsinešė „Biržų duonos“ lauktuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos, švenčiamos birželio 14-ąją, proga kasmet rengia žurnalas „Virtuvė. Nuo...iki“ ir „Electrolux“. Praėjusių metų vakarėlio tema buvo „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 - „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 m. – Joninių nakties užkandžiai, 2010 m. – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų