REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinis atšilimas labiau veikia Arktį nei labiau į pietus esančius pasaulio regionus, teigiama D. Britanijos mokslininkų tyrimo išvadose. Jo rezultatus paskelbė žurnalas „Nature Climate Change“.

REKLAMA
REKLAMA

Ekseterio universiteto mokslininkų tyrimas atskleidė, kad pasaulinis atšilimas sumažino ekstremaliai šaltų žiemų Šiaurės pusrutulyje riziką. Taip pat teigiama, kad rudens ir žiemos dienos tampa šiltesnės, ir jas vis sunkiau atskirti sezoniškumo požiūriu.

REKLAMA

Mokslininkų teigimu, egzistuoja ryšys tarp staigaus atšalimo ir ekstremalių orų sąlygų. Toks požiūris ypač paplito po staigių orų permainų, kurios 2014 m. žiemą JAV sukėlė transporto suirutę ir masinius elektros tinklų atsijungimus, sakoma pranešime.

Tyrimo autorių teigimu, pastaraisiais metais labai sumažėjo temperatūrinis skirtumas tarp vasaros ir rudens dienų. Be to, šiauriniai vėjai dabar sušyla greičiau, nei pietiniai. Atlikus skaičiavimus tyrimo autoriai priėjo išvadą, kad tokia tendencija tęsis, ir ateityje sezoninė temperatūrų skirtumų įvairovė vis labiau mažės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų