REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos viceministras, buvęs Telšių meras „tvarkietis“ Almantas Petkus teigia, kad jo pavardės įtartinų viceministrų sąraše nėra.

Aplinkos viceministras, buvęs Telšių meras „tvarkietis“ Almantas Petkus teigia, kad jo pavardės įtartinų viceministrų sąraše nėra.

REKLAMA

„Aš žinau, kad nesu tame sąraše. Kodėl turėčiau būti tame sąraše? O kad įsitikinčiau ir pats, ir visus, kad įtikinčiau, aš parašiau prašymą STT ir kitoms tarnyboms, kad pateiktų informaciją apie mano asmenį - kokia informacija, ir tada jau bus galutinai įsitikinta“, - pirmadienį Vyriausybėje sakė viceministras.

Jis tai teigė neketinąs pasekti žemės ūkio viceministro „darbiečio“ Ryčio Šatkausko pavyzdžiu ir atsistatydinti.

Apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) jai ir premjerui Algirdui Butkevičiui pateiktą pažymą dėl įtartinų viceministrų prezidentė Dalia Grybauskaitė žurnalistams pranešė antradienį. Viešumoje įvardijama, jog sąraše gali būti devyni viceministrai iš šešių ministerijų.

R.Šatkauskas, kuris, kaip ir A.Petkus, pasak žiniasklaidos, minimi STT pažymoje, atsistatydino pirmadienį.

A.Petkus prisipažįsta sąrašo nematęs, bet pažymi, kad neturi neleistinų ryšių.

Spauda yra rašiusi, kad A.Petkus esą galėjo siekti pasirūpinti privačiomis bendrovėmis, siejamomis su partija. Skelbta, kad jis gali turėti interesų ir Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) gamyklai statybose.

„Prieš metus bandyta sieti tokius dalykus, bet niekaip nėra tie dalykai susiję su manimi, aš paprasčiausiai kuruoju atliekų tvarkymo sritį. O pirkimai tie buvo paskelbti gerokai anksčiau, ir sąlygos pirkimų anksčiau (nustatytos - BNS), ir pirkimus vykdo Vilniaus savivaldybė. Mano sąsajos su „Vėtrūna“ yra deklaruotos viešųjų ir privačių asmenų (interesų) deklaracijoje“, - pirmadienį pabrėžė viceministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų