REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rukloje sekmadienį minia žmonių susirinko apžiūrėti tarptautinėse pratybose „Kardo kirtis 2014“ naudojamos karinės technikos ir ginkluotės. Išskirtinio visuomenės dėmesio sulaukusio renginio metu buvo demonstruojamas įspūdingas Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos ir Lietuvos kariuomenių arsenalas, teigiama KAM pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Iš visos Lietuvos į Ruklą atvykusius renginio svečius labiausiai sudomino Danijos kariuomenės naudojamas, apie 60 tonų sveriantis ir vienu pajėgiausių savo klasėje laikomas vokiečių gamybos kovos tankas „Leopard 2 A5“. Danijos kariai žmonėms noriai pasakojo apie tanko ginkluotę, įrangą, jo galimybes ir naudojamą taktiką.

REKLAMA

Svečiai taip pat pamatė Danijos kariuomenės naujos modifikacijos šarvuotąjį transporterį M113, galingą pėstininkų kovos mašiną CV9035, šarvuotus transportavimo, remonto ir evakuacijos sunkvežimius.

JAV kariai visuomenei pristatė į Lietuvą atsigabentą ratinį šarvuotį „Stryker“. Lenkijos karių ekspozicijoje buvo galima išvysti didelio pravažumo karinį visureigį HMMWV ir žvalgybinį keturratį motociklą. Lietuvos kariai visuomenei pademonstravo šarvuotąjį transporterį M113 A1 ir švedų gamybos vikšrinį transporterį BV206.

Ginkluotės ir karinės technikos paroda šalies gyventojams buvo rengiama bendradarbiaujant su Ruklos miestelio seniūnija ir atsižvelgus į visuomenės susidomėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų