REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešos patyčios – karo Ukrainoje dalis

Video įrašas su apnuogintais karo belaisviais

Ukrainoje kariaujama ne tik kulkomis ir tankais. Ir ne tik mūšių laukuose. Karas vyksta žiniasklaidos priemonėse, internetinėje erdvėje. Prorusiški separatistai atrado naują psichologinio spaudimo nišą savo oponentams. Paimti į nelaisvę ukrainiečių kariai priverčiami nusirengti ir būti nužeminta poza, laukti kol esantys ne kadre separatistai baigs savo auklėjamąsias kalbas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Rusijos pareigūnai užsipuolė Ukrainos užsienio reikalų ministrą dėl Putino iškeikimo

 Rusijos pareigūnai sekmadienį užsipuolė Ukrainos užsienio reikalų ministrą, kuris buvo nufilmuotas keiksmažodžiu apibūdinantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kai bandė raminti įpykusius demonstrantus, puolusius Rusijos ambasadą Kijeve.

REKLAMA

Vietos televizija nufilmavo, kaip protestuotojai sveikina Andrijų Deščycią, kuris, šeštadienį bandydamas sutrukdyti miniai pulti Rusijos diplomatinę misiją, jiems pasakė: „Putinas – ch*ilo“.

„Rusija, nešdinkitės lauk iš Ukrainos! Putinas – ch*ilo, taip, taip”, – sakė ministras aktyvistams, kurie jo žodžius sutiko šūksniais „šaunuolis“.

Milicijai stebint, įpykę demonstrantai išdaužė ambasados langus ir apvertė diplomatų automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas įvyko po to, kai 49 ukrainiečių kariai žuvo prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje numušus jų lėktuvą. Ukraina kaltina Maskvą ginkluojant separatistus.

Rusija pasmerkė Kijevo milicijos neveiklumą ir pavadino tai „rimtu Ukrainos tarptautinių įsipareigojimų pažeidimu“, o rusų pareigūnai sekmadienį paragino prezidentą Petro Porošenką atleisti A.Deščycią dėl šio įžeidimo.

„Porošenkai reiktų pakeisti savo užsienio reikalų ministrą. Jis prastai valdosi“, – „Twitter“ parašė žemųjų parlamento rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis (A.Deščycia) ... asmeniškai dalyvavo akcijoje prie pasiuntinybės, nors sakė, jog atvažiavo tam, kad nuramintų protestuotojus. Tuo pačiu jis pareiškė, kad visiškai su ta akcija sutinka. Tai absoliučiai neturi precedento. Užsienio reikalų ministro dalyvavimas faktiškai atakoje prieš pasiuntinybę, jo pareiškimas, kad jis sutinka su tokia ataka“, – sakė Valstybės Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

Sekmadienį A.Deščycia išsisuko nuo šio klausimo ir Rusijos radijui „Echo Moskvy“ sakė tik tiek, jog buvo nuvykęs pasakyti protestuotojams, kad jie turėtų „reikšti savo nuomonę taikiu būdu“.

REKLAMA

Minėtas įžeidimas V.Putinui tapo tarsi kokiu posakiu valdžią Kijeve remiantiems ukrainiečiams – po to, kai jį per vienas rungtynes skandavo tūkstančiai vietos futbolo sirgalių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų