REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Pagrindinė treniruotė prieš artėjantį Lenkijoje ir Lietuvoje Pasaulio ralio čempionato etapą. Tokiais tikslais vedini savaitgalį Estijoje „Viru“ ralyje važiavo ,,Juta Racing“ ekipažo nariai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas. Ralyje, kuris buvo Estijos ir Latvijos nacionalinių ralio čempionatų etapai, sportininkai važiavo senuoju automobiliu - prieš keletą metų ne vieną pergalę padėjusiu iškovoti - „Mitsubishi Lancer EVO IX“ . Toks sperdinimas buvo priimtas todėl, kad dabartinis V. Švedo automobilis ruošiamas pasaulio ralio čempionato etapui.

REKLAMA
REKLAMA

„Į Estiją važiavom treniruotis ir jokių didelių tikslų sau nekėlėm. Žinojau, kad su sena technika negalėsiu kovoti dėl aukščiausių vietų, tačiau dabar man svarbiausia kaip galima geriau pasiruošti Pasaulio ralio čempionato etapui Lenkijoje ir Lietuvoje,“ – sakė Vytautas Švedas.

REKLAMA

Lietuvį dalyvauti šiame ,,Viru“ ralyje organizatoriai kvietė trejus metus iš eilės ir tik šiemet jiems pavyko prisikalbinti vieną greičiausių lenktynininkų Lietuvoje, nes Estijos ralis šiemet nesutapo su Lietuvos čempionato etapu. Pasak V. Švedo, Estijoje jis dalyvavo ir dėl to, nes šiame ralyje lenktynininkai kovoja ir Latvijos ralio čempionato įskaitoje. Kol kas ,,Juta Racing“ ekipažas turi visas galimybes laimėti latvišką čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA

,,Nesuprantu, kodėl Lietuvą vadina lietaus šalimi, tokia derėtų vadinti Estiją. Per tas kelias dienas kol buvome lietus tiesiog nebuvo nustojęs! Buvo itin sudėtingos sąlygos važiuoti – labai šlapi keliai, kai kuriuose ruožuose tiesiog stovintis vanduo. Be to, tikras iššūkis buvo važiuoti su senesniu automobiliu. Trūko stabdžių, variklio galios, naudojome tik dėvėtas padangas. Tačiau svarbiausias tikslas – atlikti varžybinę treniruotę - įvykdytas, - teigė V. Švedas.

Sunkias lenktynes V. Švedo ekipažas pravažiavo atsargiai, bet užtikrintai. Lietuviai namo parsivežė antrą vietą galingiausių automobilių klasėje R5 ir tai padėjo jiems tapti vienais iš Latvijos ralio čempionato lyderių. Po penkių kaimyninės šalies čempionato etapų Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas užima antrą vietą savo klasėje.

Tačiau kol kas svarbiausias ,,Juta Racing“ ekipažo tikslas – gerai pasirodyti pirmą kartą ir Lietuvoje vyksiančiame pasaulio ralio čempionato etape, kuris vyks birželio 26-29 dienomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų