REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Puspenkto šimto lietuvių iš Belgijos, Liuksemburgo ir Olandijos birželio 14-15 dienomis dalyvauja jungtinėse sporto žaidynėse „BeNeLux 2014”. Žaidynės rengiamos jau devintą kartą ir vyksta tradicinėje vietoje – NATO sporto centre Briuselyje. Šiais metais sportininkams bus išdalinta 340 įvairių spalvų medalių.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį žaidynes atidarė ir sportinės sėkmės Beneliukso lietuviams linkėjo Lietuvos ambasadorius NATO Kęstutis Jankauskas, EK narys Algirdas Šemeta ir Lietuvos ambasadorius Belgijoje Gediminas Varvuolis. Į sporto šventę su šeima atvyko ir Lietuvos ambasadorius Nyderlanduose Darius Semaška.

REKLAMA

Pirmąją žaidynių dieną, dalyviai varžėsi badmintono, vyrų krepšinio, stalo teniso, boulingo, šaškių ir estafečių rungtyse. Nerugtyniaujantieji galėjo pasimokyti golfo pradmenų ar paplaukioti baseine.

Antrąją varžybų dieną, sekmadienį, vyks futbolo, šachmatų, lauko teniso, skvošo, lengvosios atletikos, tinklinio, golfo, plaukimo varžybos.

„Šis renginys yra ne tik sporto, lietuvybės, bet ir šeimų šventė. Ypatingą dėmesį skiriame su tėvais atvykusiems mažiesiems lietuviams. Vaikai gali dalyvauti praktiškai visose rungtyse. Tai galimybė ne tik pasportuoti, bet ir lietuviškai pabendrauti, susirasti naujų draugų.“ - teigė organizacinio komiteto narė Asta Kulikauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad vaikai suaugusiems gali sudaryti rimtą konkurenciją, vakar galėjo įsitikinti stalo teniso rungties dalyviai. Devynmetis Karolis Mikalauskas savo puikiu žaidimu parklupdė ne vieną patyrusį žaidėją ir bendroje varžybų lentelėje užėmė trečiąją vietą.

Netikėtumų sulaukta ir vyrų krepšinio aikštelėje. Net aštuonerius metus stipriausia buvusi Belgijos lietuvių komanda „Žaliai balti” šįkart liko trečia. Čempionų taurę laimėjo jungtinė Belgijos ir Olandijos lietuvių komanda „United”, kurioje žaidė ir viena mergina. Krepšinio komandos, tradiciškai, žaidynes papuošia šmaikščiais komandų pavadinimais. Šį kartą laurų nusipelnė „Ar mesdamas baudas galvojai apie Lietuvą” komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„BeNeLux” žaidynes organizuoja Belgijos ir Liuksemburgo bendruomenės, Lietuvos atstovybė NATO, Nuolatinė atstovybė ES, Lietuvos ambasada Briuselyje.

Renginys finansuojamas dalyvių ir rėmėjų lėšomis. Šiais metais Beneliukso lietuvių renginį parėmė Užsienio reikalų ministerija, koncernas „Achema”, „Kraustymo komanda”, „Herstal group”, Europos centro golfo klubas, Krašto apsaugos ministerija, „Birštono mineraliniai vandenys“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų