REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiais metais vien tik pergales draugiškose rungtynėse šventusi Japonija sieks šią seriją pratęsti ir oficialiuose susitikimuose, bet tam skersai kelio stoja ambicingasis Dramblio Kaulo Krantas. Pastarasis draugiškuose mačuose įspūdingos formos nedemonstravo, bet jo žaidėjų meistriškumu abejoti tiesiog negalima.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyras: 2014 m. Pasaulio čempionatas (C grupė)

Stadionas: „Itaipava“, Resifė

Teisėjas: Enrique Osses (čilietis)

Data: 2014 m. birželio 15 d.

Laikas: 04.00 val.

Tarpusavio istorija:

Laimėjo DKK: 1

Laimėjo Japonija: 2

Lygiosios: 0

Iš viso: 3

Paskutiniai trys tarpusavio mačai:

Japonija 0 – 2 Dramblio Kaulo Krantas (2010-06-04)

Japonija 1 – 0 Dramblio Kaulo Krantas (2008-05-24)

Japonija 1 – 0 Dramblio Kaulo Krantas (1993-10-04)

Dramblio Kaulo Krantas

Žaidė pasaulio čempionatuose: 2 kartus

Geriausias rezultatas: grupių etapas (2006 ir 2010 m.)

FIFA reitingas: 21

Daugiausiai rungtynių sužaidė: Didier Zokora (121)

Daugiausiai įvarčių pelnė: Didier Drogba (65)

Treneris: Sabri Lamouchi

Nors Dramblio Kaulo Krantas yra įvardijamas kaip vienas stipriausių Afrikoje, jis pasaulio čempionate žais tik trečią kartą istorijoje. Prieš ketverius metus Pietų Afrikoje komanda savo pasirodymą baigė jau grupių etape, nes geresnius rezultatus pademonstravę brazilai ir portugalai pasidalino pirmąsias dvi pozicijas.

REKLAMA

Lyginant su tuometine DKK sudėtimi, dabartinėje daug pokyčiu nėra. Rungtynes startinėje sudėtyje turėtų pradėti beveik tie patys žaidėjai, todėl naujų veidų turėtume išvysti vos kelis.

Visas Dramblio Kaulo Krantas viliasi, kad šią vasarą Brazilijoje galės žaisti vienas jo lyderių Yaya Toure, kuris dėl traumos negalėjo komandai padėti draugiškose rungtynėse. Tačiau ekipos strategas Sabri Lamouchi viliasi, kad „Manchester City“ klubo saugas pirmajam mačui su japonais bus pasiruošęs.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad DDK rinktinė šiais metais sužaidė vos trejas draugiškas rungtynes, iš kurių šventė vieną pergalę, kartą sužaidė lygiosiomis bei patyrė nesėkmę.

Japonija

Žaidė pasaulio čempionatuose: 4 kartus

Geriausias rezultatas: aštuntfinalis (2002 ir 2010 m.)

FIFA reitingas: 46

Daugiausiai rungtynių sužaidė: Yasuhito Endo (144)

Daugiausiai įvarčių pelnė: Kunishige Kamamoto (80)

Treneris: Alberto Zaccheroni

Japonija praėjusiame pasaulio čempionate parodė nagus visiems savo grupės varžovams, bet savo pasirodymą baigė aštuntfinalyje. Netikėtai po vienuolikos metrų baudinių serijos Paragvajui nusileidę azijiečiai į tėvynę grįžo nuleistomis galvomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trenerio Alberto Zaccheroni sudėtis, taip pat kaip ir DKK rinktinės, itin nuo Pietų Afrikoje vykusių pirmenybių nesiskiria. Galbūt galima išskirti tik tai, kad šiuo metu lyderio vaidmenį kartu su Keisuke Honda dalijasi Shinji Kagawa, kuris prieš ketverius metus nežaidė.

Šių metų čempionate japonai vis dėlto savo viltis sieja su minėtuoju K.Honda, kurio puiki sportinė forma leidžia Japonijos rinktinei tikėtis gero žaidimo ne tik draugiškose, bet ir oficialiose rungtynėse.

Kaip ir minėjome, per paskutines penkerias rungtynes japonai iškovojo visas įmanomas pergales ir įveikė tokius varžovus kaip Belgija ar Kostą Rika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų