REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 

Pasaulio ir Europos čempionai ispanai penktadienio vakarą išgyveno košmarą Brazilijoje. Pirmose planetos pirmenybių B grupės rungtynėse trenerio Vicente Del Bosque auklėtiniai gėdingai rezultatu 1-5 buvo sutriuškinti Olandijos rinktinės, kuri žaidė tiesiog neįtikėtinai.

 

Blankiai prasidėjusios rungtynės septintąją minutę vos nesibaigė įvarčiu. Gynyboje užmigę ispanai leido Wesley Sneijderiui pabėgti vienam prieš vartininką Ikerą Casillasą, bet pastarasis varžovo smūgį atrėmė ir pavojų neutralizavo.

Jau po trijų minučių savo epizodu atsakė ir pasaulio čempionai. Iš toli pabandęs smūgiuoti Andresas Iniesta tai darė šiek tiek netiksliai, todėl olandai ramiai apsigynė.

Įpusėjus kėliniui Ispanijos rinktinė perėmė iniciatyvą ir pradėjo ilgiau kontroliuoti kamuolį, tuo metu Olandija pradėjo didesnį dėmesį skirti savo gynybai ir atsiradus galimybei greitai kontratakuoti.

REKLAMA
REKLAMA

27 minutę krito pirmasis įvartis. Vienuolikos metrų baudinį uždirbęs Diego Costa suteikė galimybę pasižymėti Xabi Alonso, kuris atliko tikslų smūgį ir išvedė ispanus į priekį.

REKLAMA

Įvartį įmušę ispanai sąmoningai trumpam atidavė iniciatyvą olandams, kurie per septynias minutes sugebėjo kartą smūgiuoti į vartus. Tačiau tai pasaulio čempionams didesnio pavojaus nesukėlė.

43 minutę į olandų vartus vos nekrito antrasis įvartis. Įspūdingą perdavimą atlikęs A.Iniesta „išvedė“ Davidą Silvą vieną prieš vartininką Jesperą Cillesseną, bet ispanas įmušti įvarčio nesugebėjo.

Jau kitos atakos metu olandai nubaudė varžovus už neišnaudotą galimybę savuoju įvarčiu. Kapitonas Robinas van Persie atliko nuostabų smūgį galva ir išlygino rezultatą, taip pasiųsdamas ispanams įvartį į „rūbinę“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Antrasis kėlinys prasidėjo ne tik Bahijos „Fonte Nova“ stadione prapliupusiu lietumi, bet ir trečiuoju įvarčiu. 53 minutę Arjenas Robbenas techniškai susistabdė kamuolį priešininkų baudos aikštelėje, pergudravo Gerardą Pique ir atlikęs tikslų smūgį išvedė Olandiją į priekį.

Rungtynėse komandoms sužaidus lygiai valandą, rezultatas galėjo tapti 3-1, bet galingai smūgiavęs R.van Parsie spyrė kamuolį į skersinį. Tiesa, prieš olando smūgį, jam galėjo būti užfiksuota nuošalė, tačiau teisėjai to nepadarė.

64 minutę galų gale rezultatas tapo 3-1. Po W.Sneijderio atlikto baudos smūgio tiksliai smūgiavo Stefanas de Vrij, po kurio įvarčio ispanai buvo pasiųsti į nokdauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar po trijų minučių Ispanija galėjo rezultatą sušvelninti, nes įvartį įmušė D.Silva. Bet pastarajam arbitrai užfiksavo nuošalę ir tikslaus smūgio neįskaitė.

72 minutę olandai į ispanų vartus įmušė dar vieną įvartį ir pavertė savo persvarą triuškinančia. Iki galo kovojęs R.van Persie perėmė kamuolį iš vartininko Ikero Casillaso ir tiesiog įrideno kamuolį į tuščius vartus.

80 minutę tašką rungtynėse padėjo A.Robbenas. Atitrūkęs nuo varžovų gynėjų, olandas netrukdamas pelnė asmeninį dublį ir rezultatas tapo 5-1.

Nors per likusį laiką olandų pranašumas galėjo ir padidėti, patikimai žaidęs I.Casillasas olandams daugiau įmušti įvarčių neleido.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų