REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Ukmergėje vykusioje apskrito stalo diskusijoje-konferencijoje „Profesinis mokymas – dirbti regionui, rinkai ir kartu su verslu“.

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Ukmergėje vykusioje apskrito stalo diskusijoje-konferencijoje „Profesinis mokymas – dirbti regionui, rinkai ir kartu su verslu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje dalyvavo ir savo idėjomis dalijosi Ukmergės, Kėdainių, Jonavos, Kaišiadorių, Širvintų ir Molėtų savivaldybių vadovai, profesinių mokymo centrų vadovai, darbo biržos atstovai, ministerijų ir verslo skatinimų agentūrų bei darbdavių organizacijų vadovai.

REKLAMA

Sveikindamas renginio dalyvius, premjeras pabrėžė, kad inovacijų, technologijų ir aukštos kvalifikacijos specialistai yra svarbūs Lietuvos konkurencingumo įrankiai. „Profesinis mokymas turi atitikti rinkos poreikius. Kad pasiektume šį tikslą, būtinas glaudus daugelio institucijų, verslo ir savivaldybių, švitimo įstaigų bendradarbiavimas. Mūsų profesinio rengimo sistema turi būti efektyvesnė, lankstesnė darbo rinkos pokyčiams ir atitikti regiono poreikius. Todėl reikalingas pertvarkas reikia vykdyti sparčiau“, – sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovo teigimu, per ateinančius metus milijardinė Europos Sąjungos parama bus nukreipta daugeliui sričių, pradedant inovacijomis ir baigiant žemės ūkiu. Regionų plėtrai bus skirta 3,5 mlrd. litų. „Džiugu, kad į šiuos regionų plėtros procesus aktyviai įsitraukia savivaldybės. Atsiradę ekonomikos traukos centrai leis suklestėti šalies regionams“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Ukmergėje vykusioje konferencijoje švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pristatė numatomas profesinio mokymo sistemos pertvarkas. Renginyje taip pat diskutuota, kokie sprendimai leistų pasiekti, kad profesinio mokymo centrai užtikrintų geresnes galimybes įsigyti paklausių profesijų, kalbėta apie dualinio mokymo svarbą ir kaip į profesijų rengimą labiau įtraukti darbdavius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ypač aktualu ir šiame regione, kur, Statistikos departamento duomenimis, registruotas nedarbas išlieka pakankamai aukštas, apie 60–70 proc. bedarbių neturi profesinio pasirengimo, darbo patirties arba yra praradę darbo įgūdžius dėl ilgos darbo pertraukos.

Lankydamasis Ukmergėje Ministras Pirmininkas taip pat susipažins su Ukmergės sektoriniu baldžių praktinio rengimo centru. Lietuvoje iš viso kuriami 42 modernia įranga aprūpinti sektoriniai praktinio profesinio mokymo centrai, kuriuose su naujausia įranga dirba ir mokomi profesinio mokymo įstaigų, aukštųjų mokyklų studentai, bendrojo ugdymo įstaigų mokiniai, besimokantys technologijų dalykų, darbdaviai gali tobulinti darbuotojų kvalifikaciją

Ukmergėje rengiamas forumas jau šeštas, kuriame dalijamasi idėjomis, pasiūlymais ir patirtimi, kaip atsižvelgiant į regiono ypatumus mažinti nedarbą, skatinti žmones imtis verslo ir pritraukti investicijas. Panašios konferencijos jau vyko Anykščiuose, Šiauliuose, Alytuje, Mažeikiuose ir Panevėžyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų