REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjantis šalies oro uostų sujungimo procesas skatina diskutuoti ir apie skrydžių į Lietuvą situaciją bei potencialą. Vieningai sutariama, kad spartesnis atvykstamojo turizmo augimas nėra įmanomas be naujų skrydžių krypčių atsiradimo. Visgi, oro linijų bendrovės dažnai neskuba prisiimti rizikos ar, per sezoną nesulaukusios norimų srautų, skrydžius atšaukia.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl šios priežasties daugelis valstybių kuria maršrutų rėmimo fondus. Tai gražus privataus ir viešojo sektoriaus partnerystės pavyzdys. Oro linijų bendrovės prisiima įsipareigojimus dėl skrydžių reguliarumo ir trukmės (vykdyti juos bent 2-3 metus), o fondas dengia dalį skrydžio kaštų arba rinkodaros išlaidų.

REKLAMA

Daugiau skrydžių krypčių reiškia ne tik gausėjančius turistų srautus bei didesnes oro uostų, turizmo bei susijusių sektorių pajamas, naujas darbo vietas, bet ir augantį šalies prestižą. Be to, padaugėjus tiesioginių skrydžių šalis tampa patrauklesne verslo renginiams, taupomas verslininkų, valdininkų laikas – tai vėlgi lemia mažesnius kaštus ir augančias pajamas.

Tad pasakius „A“ – sujungus oro uostus, kviečiu pasakyti ir „B“. Siūlau strategiškai įvertinti esamas ir atvykstamajam turizmui patrauklias bei verslo ryšiams svarbias skrydžių kryptis, išanalizuoti užsienio šalių patirtį, kooperacijos galimybes ir labai rimtai apsvarstyti maršrutų rėmimo fondo įkūrimą. Tikiu, kad analizė paskatins padaryti reikiamus sprendimus.

Žydrė Gavelienė Lietuvos turizmo rūmų prezidentė „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų