REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijuose rangos darbų konkursuose sulaukusi didesnių nei planuota kainų, AB Lietuvos geležinkeliai, tikėtina, bus priversta pasiūlymus atmesti, o konkursus skelbti pakartotinai, skaidyti ar ieškoti kitų būdų kaip įgyvendinti Lietuvai svarbius projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar, birželio 10 dieną, bendrovė susipažino su projektų „Antrojo geležinkelio kelio statyba ruože Šilainiai-Kėdainiai“, „Antrojo geležinkelio kelio statyba ruože Gimbogala-Linkaičiai“, „Antrojo geležinkelio kelio statyba ruože Žeimiai – Lukšiai“ ir „Klaipėdos geležinkelio mazgo plėtra II etapas. Klaipėdos stoties kelyno rekonstrukcija“, rangos darbų pirkimo konkursams pateiktais pasiūlymais.

REKLAMA

Projekto „Antrojo geležinkelio kelio statyba ruože Šilainiai-Kėdainiai“ konkursui buvo gauti du, o kituose iš anksčiau paminėtų konkursų – po tris tiekėjų pasiūlymus.

Visuose konkursuose, išskyrus „Antrojo geležinkelio kelio statyba ruože Žeimiai – Lukšiai“, pateiktų pasiūlymų kainos viršija bendrovės planuotas projektų vertes. Šiuo metu vykdomas pasiūlymų vertinimas, tačiau tikėtina, kad bendrovė dėl per didelių kainų bus priversta atmesti pasiūlymus ir svarstys ar šiuos konkursus skelbti pakartotinai, ar ieškoti kitų pirkimo būdų – juos išskaidyti į smulkesnes dalis, atskirai įsigyti medžiagas ir darbus, ar tam tikriems darbams pasitelkti savo ar kitų rangovų pajėgumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų