REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 12–13 dienomis Lietuvoje viešės Šiaurės ir Baltijos šalių ombudsmenai ir jų atstovai. 2002-aisias organizuotas vienas pirmųjų Baltijos šalių ombudsmenų susitikimų Lietuvoje, šį kartą išaugs į Šiaurės ir Baltijos šalių ombudsmenų susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą atvyksta Norvegijos, Švedijos, Suomijos bei kaimyninių šalių – Estijos, Latvijos ir Lenkijos ombudsmenai ir jų atstovai.

REKLAMA

Lankydamiesi Lietuvoje, Šiaurės ir Baltijos šalių ombudsmenai ar jų atstovai kalbės apie kankinimų prevenciją laisvės apribojimo vietose pagal Konvencijos prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ar baudimą fakultatyvų protokolą (OPCAT).

„Nuo 2014 metų pradžios Seimo kontrolierių įstaigai suteiktas mandatas vykdyti nacionalinę kankinimų prevenciją laisvės apribojimo vietose, todėl Šiaures ir Baltijos šalių ombudsmenų patirtis vykdant laisvės apribojimo vietų stebėseną mums itin naudinga“, – sakė Seimo kontrolierius, Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Augustinas Normantas.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 12 dieną Seimo kontrolierių įstaigoje svečiai skaitys pranešimus apie vizitų laisvės apribojimo vietose rūšis, jų planavimą, komandos sudėtį ir ekspertų įtraukimą, o prof. Dainius Pūras svečius supažindins su žmogaus teisių pažeidimų prevencija socialinės globos ir psichiatrijos įstaigose.

Birželio 13 dieną Šiaurės ir Baltijos šalių ombudsmenai ir jų atstovai lankysis Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime ir Vilniaus pataisos namuose, kur susipažins su nuteistųjų ir kaltinamųjų laikymo sąlygomis, įstaigų prieinamumu fizinę negalią turintiems asmenims.

Apibendrindamas susitikimą Teisingumo viceministras Saulius Stripeika svečius supažindins su „Įkalinimo įstaigų tinklo reforma“ ir atsakys į svečių klausimus apie įkalinimo įstaigų reformos eigą bei problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų