REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors itin šiltas pavasaris šiais metais žadėjo ir ankstyvą lietuviškų braškių derlių, netikėtos šalnos braškių augintojų planus šiek tiek pakoregavo. Visgi šie nuramina – itin laukiamomis lietuviškomis uogomis jų mėgėjai galės lepintis jau labai greitai. Prekybos tinklo „IKI“ parduotuvių lentynas braškės pasieks jau šios savaitės pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviškos braškės mūsų prekybos tinklo didžiosiose parduotuvėse pasirodys jau šį penktadienį. Tad šių metų braškių sezonas startuoja panašiu metu, kaip ir praėjusiais metais. Kelių dienų skirtumą nulėmė ūkininkams nedėkingas pavasaris – nušalo nemažai ankstyvųjų braškių žiedų“, – komentuoja prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

REKLAMA

Prekybos tinklo atstovui antrina ir Lietuvos braškių augintojų draugijos vadovas Vidas Juodsnukis: „Vasariški orai į Lietuvą atkeliavo dar balandį, tačiau pirmosiomis gegužės dienomis užklupo šalnos. Apskritai, pastarieji keli metai braškių augintojams buvo sudėtingesni. Abiejų žiemą nukentėjo ankstyvosios braškės. Tačiau galime patikinti – žmonės be lietuviškų braškių tikrai neliks. Kaip tik šiuo metu prasidėjęs masinis braškių skynimas.“

Anot prekybos tinklo atstovo, tik pasirodžius lietuviško derliaus uogoms, jos visuomet sulaukia ypatingo pirkėjų dėmesio. Tikimasi, kad šiemet dėl šiltesnio oro braškės džiugins ne trumpiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų