REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

12 pajėgiausių Lietuvos, Latvijos ir Estijos šachmatininkų Latvijoje rungiasi naujose varžybose – FIDE Baltijos zonos šachmatų taurėje. Taurės varžybos vyksta trim etapais. Šiuo metu Liepojoje vyksta pirmasis iš jų, prasidėjęs praeitą penktadienį ir truksiantis iki ryt. Taurės čempionas, pademonstravęs geriausią rezultatą visų trijų etapų metu, pateks į 2015 m. šachmatų pasaulio čempionatą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Visi turnyro etapai vyks skirtingose Baltijos šalyse. Pirmasis etapas, vykstantis Latvijoje, finišuos rytoj, antrasis vyks rugsėjį Lietuvoje, o trečiasis – 2015 m. sausį Estijoje. Šachmatininkai varžosi ne tik dėl Baltijos zonos šachmatų taurės čempiono vardo ir kelialapio į pasaulio čempionatą, bet ir dėl vertingų piniginių prizų – prizinis fondas sudaro 10 tūkst. eurų.

REKLAMA

Lietuvai turnyre atstovauja geriausi šalies šachmatininkai – šių metų Lietuvos čempionas, tarptautinis didmeistris Šarūnas Šulskis ir antrąją vietą šalies čempionate užėmęs tarptautinis didmeistris Aloyzas Kveinys. Kiti du Lietuvos atstovai priklauso jaunajai šalies šachmatų kartai: tai septyniolikmetis Tomas Laurusas ir 26 metų Mindaugas Beinoras.

„Toks turnyras vyksta pirmą kartą, būtų smagu, kad jis taptų nuolatiniu. Tai puiki proga patyrusiems mūsų šachmatininkams pasivaržyti su geriausiais Latvijos ir Estijos didmeistriais, o jauniesiems, perspektyviems sportininkams įgauti vertingos patirties. Didelę motyvaciją dalyviams suteikia ir kelialapis į pasaulio šachmatų čempionatą: ten patekti yra labai sunku“, – sako Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) prezidentas Aleksandras Černovas.

REKLAMA
REKLAMA

Iki trečiadienio ryto visi turnyro dalyviai buvo sužaidę po 8 partijas iš 11. Turnyre kol kas pirmauja 6,5 taško iškovojęs latvis Igoris Kovalenko, antrąją vietą užima 5,5 taško turintis latvis Arturs Neiksans. Lietuviai T. Laurušas ir A. Kveinys bei latvis Toms Kvantans dalinasi 3-5 vietas, jie turi po 4,5 taško. Pasak A. Černovo, itin džiugino T. Laurušo pasirodymas: nors jam vos septyniolika metų, vaikinas, LŠF prezidento teigimu, demonstruoja puikų žaidimą ir sėkmingai kovoja su daug labiau patyrusiais varžovais.

Turnyro atidarymo šventėje, vykusioje praeitą penktadienį, dalyvavo visų Baltijos šalių šachmatų federacijų prezidentai bei Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) prezidentas Kirsanas Iliumžinovas. Atidaryme apsilankė ir Gruzijos šachmatų federacijos prezidentas Zurabas Azmaiparašvilis, kuris patvirtino kandidatuosiantis į Europos šachmatų sąjungos prezidento postą ir pristatė savo rinkiminę programą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų