REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 9 d. organizacija AMSAT (Radijo mėgėjų palydovų korporacija) Vilniaus universiteto palydovui „LituanicaSAT-1“ suteikė tarptautinio radijo mėgėjų palydovų registro OSCAR numerį LO-78.

REKLAMA
REKLAMA

Į šį registrą įtraukiami tik tie dirbtiniai Žemės palydovai, kuriuose sėkmingai veikia mėgėjiška radijo retransliavimo įranga ir galima užmegzti užtikrintą palydovinį ryšį su Žemėje esančiomis radijo stotimis, pranešė Vilniaus universiteto atstovai.

REKLAMA

Pasak jų, „LituanicaSAT-1“ įtraukimas į šį registrą − tarsi sertifikatas, liudijantis, kad būdamas orbitoje palydovas ne tik patarnavo mokslo labui, bet ir išpildė savo kūrėjų pažadus pasaulio bendruomenei. Tai įrodymas, kad „LituanicaSAT-1“ ryšio paslaugomis galėjo ir vis dar gali pasinaudoti bet kuris tai padaryti norintis Žemės gyventojas.

„Sveikinimai visai Lietuvai! Gavome tikrai daugiau, nei buvome suplanavę. Tarptautiniame radijo mėgėjų pasaulyje – tai aukščiausias pripažinimas ir apdovanojimas“, − džiaugėsi vienas iš retransliatoriaus kūrėjų Žilvinas Batisa.

REKLAMA
REKLAMA

Nors palydovo „LituanicaSAT-1“ misijos laikas eina į pabaigą, jis orbitoje dirba įtemptu darbo grafiku. Norint pasinaudoti palydovo teikiamu ryšiu Lietuvoje tereikia turėti Ryšių reguliavimo tarnybos suteiktą leidimą ir radijo šaukinį bei palydoviniam ryšiui tinkamą radijo įrangą.

Su radijo mėgėjų veikla susipažinti ir ja užsiimti kviečia Vilniaus universiteto radijo klubas LY1BWB, kuriame šiuo metu ir dirba palydovo „LituanicaSAT-1“ valdymo centras, sakoma VU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų