REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kam ir kodėl trukdo ministras V. P. Andriukaitis?

Tarptautinis ekspertas: medikų klanui jokių pokyčių nereikia

Kai kurie sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio sprendimai sulaukė nemažai kritikos. Jį puola dėl noro patikrinti, kaip dirba medikai, besidarbuojantys keliose darbo vietose, jam kliūva dėl to, kad kompensuojamieji vaistai, užuot atpigę, brangsta, studentai medikai nenori atidirbti už nemokamą mokslą numatytose darbo vietose.

Ir tai toli gražu ne pilnas sąrašas nepatenkintųjų ministro iniciatyvomis. Puse lūpų vienur kitur net prasitariama, kad ministrui gali būti siūloma užimti itin viliojančias pareigas Europos Sąjungos struktūrose... Kitaip sakant – toliau nuo Lietuvos. Kodėl? Ar ministras ką nors daro blogai, ar paprasčiausiai kažkam labai skaudžiai užmynė „ant nuospaudos“, balsas.lt žurnalistai klausė tarptautinę medicinos eksperto licenciją turinčio gydytojo ir politiko (Lietuvos socialdemokratų sąjungos, LSDS pirmininkas – red. past.) Arvydo Akstinavičiaus.

„Dauguma ministro siūlymų ir sprendimų yra teisingi, bet juo turi vykdyti asmenys, kurie tuo nesuinteresuoti. Todėl jie kuria trukdžius, ir kartais rezultatas išeina net priešingas nei siekė ministras. O tai atsisuka prieš patį ministrą“, – atsakė A. Akstinavičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendraudamas su medicinos sluoksnių atstovais išgirstu ir tokias kalbas, kurios nieko bendro neturi su realybe ir sveiku protu. Ir tada suvoki, kad už to nepasitenkinimo dažnai slypi finansiniai interesai. Kai prieš kai kuriuos ministro siūlymus kyla audros, akivaizdūs verslo finansiniai interesai. Verslo ir klano interesai, nes reikia pripažinti, kad medikų klanas yra: egzistavo ir egzistuoja. Bet klanas jokių pokyčių nenori – jo nariai klesti, gyvena gerai, uždirba gerus pinigus, ir juos tenkina netvarkos sąlygos. Rūpinimasis pacientais išeina tik dalinis, manau, kad net truputį prasilenkiama su Hipokrato priesaika, nes medicina paversta verslu, ir svarbiausias dalies medikų ir dalies gydymo įstaigų interesas yra pirmiausia uždirbti pinigus, o ne rūpintis, kad būtų pasiekti geri gydymo rezultatai“, – tęsia medikas ir politikas A. Akstinavičius.

„Todėl palinkėčiau V. P. Andriukaičiui tam klanui kaip nors aplaužyti ragus. Jei pasisektų, taip būtų didelis laimėjimas“, – pridūrė tarptautinis medicinos ekspertas gydytojas, LSDS pirmininkas A. Akstinavičius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų