REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus mažiau nei savaitei iki tarptautinio, kasmetinio Kauno maratono organizatoriai pristato unikaliu dizainu išsiskiriančius renginio medalius. Tuščiaviduriuose medaliuose susipina futuristinė estetika ir svarbiausi Kauno miesto simboliai. Organizatorių teigimu, dalis sportininkų, ypač užsieniečių, būtent dėl šio gražaus suvenyro ryžtasi kelionei į Kauną, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pernai mūsų dovanoti medaliai tapo išskirtiniu atminimo ženklu sportines distancijas įveikusiems bėgikams. Sulaukėme daug pagyrimų dėl unikalaus ir netradicinio sprendimo, tad šiais metais tiesiog negalėjome nuleisti kartelės. Manau mums puikiai pavyko ir tikiuosi, kad šie atminimo medaliai taps vienu iš pagrindinių, Kauno maratoną reprezentuojančių, detalių“, - sakė renginio organizatorius Algirdas Pukis.

REKLAMA

A.Pukio teigimu, šiais metais jis net sulaukė vieno bėgiko iš Austrijos laiško, kuris internete pamatęs pernykščius Kauno maratono medalius klausė, ar šiais metais bus kas nors panašaus.

„Šis bėgikas paprašė atsiųsti šių metų medalių nuotrauką ir sakė, kad jeigu jie bus bent pusę tiek gražūs kaip pernykščiai, tai jis atvyksiąs į Kauną, nes tiesiog negalintis praleisti progos gauti tokį suvenyrą“, - šypsojosi Kauno maratono organizatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno maratono medalių dizaino kūrėja, Urtė Pakers, pasakoja, kad siekiant tęstinumo, medalio formą, kurios analogą galėtume rasti Italijoje rengtose Turino olimpinėse žaidynėse, nuspręsta palikti tokią pačią – tuščiavidurę. Keičiasi grafinis apipavidalinimas, be to – skirtingų distancijų dalyviai gaus ir skirtingo dizaino medalius.

„Averse pavaizduotos formos, kurios referuoja į futurizmo estetiką, kuomet geometrinėmis plokštumomis perteikiamas judėjimas. Konkrečiu atveju, medaliuose atspindimas bėgimo, dinamiškumas ir veržlumas - pasakojo kūrėja. - Kadangi šių metų renginio šūkis kviečia susitikti Kaune, tad Kaunas, jo simboliai, vaizduojami kaip svarbiausias taškas: vieta, kur nepaisant amžiaus, rasės ir įsitikinimų susitinka žmonės, vienijami panašaus požiūrio į sveiką gyvenimo būdą, sportą ir svarbiausia – bėgimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno maratono atminimo medaliai bus įteikti visiems bėgikams, įveikusiems maratono, pusės maratono, 10 km ir 5 km distancijas. Dalyvių taip pat laukia Kauno maratono rėmėjų dovanos, o nugalėtojų – solidžios piniginės premijos. Pagerinusiam Lietuvos maratono rekordą – 12 000 litų premija.

II-asasis kasmetinis, tarptautinis Kauno maratonas vyks šių metų birželio 15 dieną Kaune. Planuojama, kad jame dalyvaus apie 4000 sportininkų, bėgimo ir šiaurietiško ėjimo entuziastų iš Lietuvos ir pasaulio. Dalyviai gali rinktis maratono, pusės maratono, 10 km ir 5 km distancijas. Šeimoms, vaikams ir visiems, kurie nori linksmai praleisti vasarišką sekmadienį, siūlomas Kauno Akropolio Šeimos bėgimas ir bėgimas su vaikiškais vežimėliais.

Renginio globėjas - daugkartinis olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.

Daugiau informacijos apie II-ąjį Kauno maratoną: www.kaunasmarathon.lt ir www.facebook.com/KaunoMaratonas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų