REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkuose surengta Dainų šventės Teatro dienos „Dyvų dyvai“ generalinė repeticija. 75 Lietuvos teatrai parengė atskiras scenas iš Kristijono Donelaičio poemos „Metai“.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 5-ąją Vilniuje nuo ryto susirinks daugiau nei tūkstantis Teatro dienos dalyvių. Bernardinų sode jie vaidins scenas pagal K. Donelaičio poemą „Metai“. Skirtingus metų laikus savaip interpretuos keturi Lietuvos regionai: Žemaitija– žiemą, Aukštaitija – pavasarį, Vilniaus kraštas ir Dzūkija – vasarą, o Suvalkija – rudenį.Teatrai turėjo per pusmetį parengti poemą scenai ir pasiūti kostiumus.

REKLAMA

„Visi mėgėjai padarė tokį postmodernistinį veiksmą, nes jie dekonstravo pjesę. Aš parašiau scenarijų, kuri padalintas į keturis metų laikus pagal rajonus. [Čia yra] meno dekonstrukcija – jie ištraukė iš jo ir padarė 15–20 minučių montažą“, – idėją nusako Teatro dienos scenarijaus autorius ir režisierius Valentinas Masalskis.

„Tai buvo neįtikėtinas stebuklas, todėl, kad ir jauni, ir seni, K. Donelaitį dainavo, skandavo, šoko, ritmus mušė. Mes su V.Masalskiu sėdėjom ir negalėjom patikėti, kad šiandien įmanoma [atrasti] tiek daug K. Donelaičio kampų“, – džiaugiasi Teatro dienos meno vadovė Danutė Vaigauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Teatro dieną Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai įkūnys K. Donelaičio „Varnas“. Kiti teatrai pristatys lietuvių klasiko biografiją, seks pasakėčias, dainuos ir muzikuos.

„Dainų šventės teatro diena ir K. Donelaičio „Metų“ pristatymas – jomarkas. Nuo ko prasidėjo teatras: visi susirenka ir vaidina, ir šoka. Lėlių teatrai vaidina K. Donelaičio pasakėčias, suaugusieji – „Metus“, vaikai – savo gyvenimo metus“, – sako D. Vaigauskaitė.

Baigiamasis teatro dienos renginys „Jau saulelė vėl atkopdama“ vyks taip pat liepos 5-osios vakarą Katedros aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų