REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje užsipuolė europarlamentarą Zigmantą Balčytį ir paragino jį atsisakyti naujai kadencijai iškovoto Europos Parlamento (EP) nario mandato.

REKLAMA
REKLAMA

A.Sakalas reiškė pasipiktinimą, kad Z.Balčytis nuslėpė savo neva vykusį apsilankymą prezidentūroje, kuomet esą buvo kuriamas planas premjero postą perduoti šiam europarlamentarui.

REKLAMA

Jis kritikavo ir Z.Balčyčio sprendimą šio pavasario rinkimuose siekti tiek prezidento, tiek EP nario posto. Pastarąjį sprendimą jis vadino ir partijos bėda.

„Jis nuslėpė savo vizitą pas prezidentę, kur jam buvo siūloma užimti premjero vietą po A.Butkevičiaus kaip premjero“, - savo pasipiktinimą žurnalistams po tarybos posėdžio aiškino A.Sakalas.

„Savo kalboje sakiau, kad jeigu jisai dabar atsisakytų Europarlamento mandato, tai aš pirmas paspausčiau jam ranką, jis tikrai pasielgtų vyriškai. O dabar partija aptarė kaip kažkoks UAB'as. Nori gauti daug pinigų - ateini į partiją. Aš to labai netoleruoju“, - teigė A.Sakalas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Z.Balčytis iš principo negalėjo laimėti prezidento rinkimuose, nes buvo „nelabai lygus“ konkurentei. Jo įsitikinimu, partijos klaida buvo tai, kad prezidento posto nesiekė A.Butkevičius.

„Jeigu žmogus, politikas, renkasi pinigus, tai man jau jis nebe politikas. Aš labai piktas ant jo“, - apie Z.Balčytį kalbėjo A.Sakalas.

A.Butkevičius tokius A.Sakalo pareiškimus įvertino kaip asmeninę nepagarbą ir asmeninį nusistatymą Z.Balčyčio atžvilgiu. Jis taip pat aiškino, kad A.Sakalo skleidžiama informacija - neteisinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skaudu buvo išgirsti tam tikros netiesos. Galiu tikrai užtikrinti ir užtvirtinti, kad Zigmantas Balčytis su prezidente buvo susitikęs dar prieš Seimo rinkimus. Ir ne vien jisai buvo susitikęs iš mūsų partijos bičiulių. Ir aš nesuprantu, kodėl šita informacija yra skleidžiamas neteisinga. Jinai (prezidentė) man pati tą sakė - žinote, prezidentas turi rinktis iš kelių tikriausiai kandidatą, kurį siūlytų į premjerus“, - tikino A.Butkevičius.

Tarybos posėdyje, be kita ko, buvo nuspręsta, kad partijos rinkimų štabui laikinai vadovaus parlamentaras Algirdas Sysas - jis šiame poste keičia po nesėkmingų partijai EP rinkimų pasitraukusį Juozą Bernatonį.

Gegužės 25 dieną per EP rinkimus socialdemokratai surinko 17,27 proc. rinkėjų balsų ir gavo du mandatus EP vietoje turėtų keturių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų