REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šarūnas Jasikevičius per savo ilgą karjerą yra keturis kartus tapęs Eurolygos čempionu, bet trofėjų kolekcijoje neturėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedo.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį įžaidėjas pelnė 5 taškus, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir padėjo Kauno „Žalgiriui“ sutriuškinti Klaipėdos „Neptūną“ (90:70) bei laimėti finalo seriją 4:2.

REKLAMA

38-erių Šaras kol kas dar negalėjo pasakyti, ar baigs profesionalo karjerą, kadangi dabar nori pailsėti ir tuomet apsispręs dėl savo ateities.

„Pirmojo LKL čempiono žiedo laukimas prailgo. Sezonas buvo labai sunkus ir pergalė atperka visus tuos vargus bei pralaimėjimus, kurių buvo per daug. Man nacionalinis čempionatas yra pats svarbiausias sezono turnyras. Man tikrai labai malonu laimėti – fantastika, nes pirmą kartą karjeroje laimėjau LKL čempiono žiedą. Kuo daugiau ir norėti – viskas labai super“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

– Ką galvojate apie kitą sezoną?

– Kol kas nieko negalvoju. Reikia pailsėti, atsigauti ir tada galima bus kažką galvoti.

– Kas buvo sunkiausia LKL finalo serijoje?

– Sunkiausia buvo tai, kad rotacijoje nebuvo daug žaidėjų. Žinau, kad „Neptūnas“ daug kalbėjo apie traumas, bet „Žalgiryje“ su krepšininkais buvo tokių dalykų, kad galbūt tik „Žalgiris“ gali niekam nesakyti. „Žalgiris“ padarė labai didelį darbą, nes komanda tikrai turėjo daug problemų. Turbūt dauguma balandį net nesitikėjo, kad mes tapsime čempionais. Padarėme didžiulį darbą. Buvo daug krepšininkų, kurie labai daug aukojosi dėl komandos ir rungtyniaudavo turėdami didelių problemų. Tapome čempionais, uždarome sezoną ir einame užtarnauto poilsio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar pateisino šis sezonas jūsų lūkesčius?

– Negalvojau, kad šį sezoną bus taip beprotiškai sunku. Maniau, jog nebus lengva, bet buvo tikrai labai sunku. Pirmą kartą mano karjeroje pasikeitė trys treneriai per sezoną. Yra įspūdinga šita rūbinė ir jos žaidėjai, nes po tiek pralaimėjimų išliko fantastiška atmosfera. Ji mus lydėjo iki pat sezono pabaigos. Gal kažkam ir neatrodo, bet šis titulas yra didžiulis klubo laimėjimas, žinant, kokios situacijoje yra „Žalgiris“. Žaidėjai tikrai labai vertina šią pergalę.

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų