REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyni Seimo nariai siūlo nustatyti, kad referendumas dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9, 47 ir 147 straipsnių pakeitimo būtų vykdomas ne vieną, bet dvi dienas - birželio 28-ąją ir 29-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Toks nutarimo projektas užregistruotas http://www3.lrs.lt/pls/inter/dokpaieska.showdoc_l?p_id=473289 atsižvelgiant į tai, kad referendumo data nustatyta nepalankiu laiku ir jis gali neįvykti.

REKLAMA

„Kad tokia galimybė reali, akivaizdu iš fakto, jog gegužės 25 dieną kartu su rinkimais į Europos Parlamentą vykusiame antrajame prezidento rinkimų ture balsavo mažiau nei pusė visų rinkėjų – 47,37 nuošimčio. Kadangi birželio 29 dieną, kai Seimas nustatė referendumo datą, yra atostogų metas, galima pagrįstai prognozuoti, kad tokiu nepalankiu laiku balsuoti gali ateiti mažiau nei 50 nuošimčių rinkėjų ir referendumas bus laikomas neįvykusiu“, - teigia projektą užregistravęs Naglis Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su juo projektą teikia Povilas Urbšys, Aurelija Stancikienė, Algirdas Patackas, Rima Baškienė, Valdas Vasiliauskas, Jonas Varkala, Petras Gražulis ir Vytautas Kamblevičius.

Parlamentarai primena, kad panašaus precedento jau būta: referendumas dėl Lietuvos Respublikos narystės Europos Sąjungoje taip pat buvo vykdomas ne vieną, bet dvi dienas (2003 m. gegužės 10-11 dienomis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų