REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienio pavakarę Vilniaus miesto centrinėse gatvėse buvo galima išvysti neįprastą reginį – praeivius, išeinančius iš parduotuvių, pasitiko „plastikinių maišelių monstrai“. Taip Lietuvos žaliųjų partijos aktyvistai, minėdami Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną, kvietė visuomenę mažiau naudoti aplinkai žalingų plastikinių maišelių.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos metu iš parduotuvių išeinantys pirkėjai buvo kviečiami iškeisti savo plastikinį pirkinių maišelį į žaliųjų aktyvistų siūlomą daugkartinį ar biologiškai suyrantį maišelį, o plastikinį atiduoti „maišelių monstrui“, kuris „vilkėjo“ tiek maišelių, kiek per metus jų sunaudoja vidutinis Lietuvos gyventojas.

REKLAMA

Pasak Lietuvos žaliųjų partijos pirmininko, Seimo nario Lino Balsio, šia akcija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į didelį plastikinių maišelių Lietuvoje naudojimą bei ugdyti atsakingesnę visuomenę.

„Skaičiuojama, kad per metus vienam Europos Sąjungos gyventojui tenka apie 198 plastikiniai pirkinių maišeliai, o Lietuvoje – 230. Plonųjų, nemokamai dalinamų maišelių sunaudojama dar daugiau, į juos dažnai pakuojant jau ir taip supakuotas prekes. Šiandien galime žvilgtelėti, kokią atsakomybės naštą gamtos akivaizdoje neša kiekvienas, naudojantis plastikinius pirkinių maišelius, kurie atsidūrę sąvartynuose, pamiškėse, paežerėse juose išlieka nuo kelių metų iki šimtmečių. Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną kviečiu paminėti kiekvienam asmeniškai įsipareigojant smulkiais savo kasdieniniais poelgiais prisidėti prie švaresnės ir gražesnės mus supančios aplinkos kūrimo. Daugkartinio, draugiško aplinkai pirkinių maišelio pasirinkimas vietoje įprasto plastikinio taps puikia to pradžia“, – sakė Linas Balsys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų