REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukašenka: sankcijos Rusijai yra absoliučiai absurdiškos

Baltarusijos prezidentas pasiruošęs bendradarbiauti su Ukrainos vadovybe

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė esantis pasiruošęs bendradarbiauti su naująja Ukrainos vadovybe.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė esantis pasiruošęs bendradarbiauti su naująja Ukrainos vadovybe.

REKLAMA

Prezidento spaudos tarnyba nurodė, kad A.Lukašenką šią poziciją išsakė per susitikimą su Rusijos Federacijos Tarybos – parlamento aukštųjų rūmų – pirmininke Valentina Matvijenko ir Rusijos regionų vadovais.

„Ukrainoje buvo išrinktas naujas prezidentas. Manau, mes bendradarbiausime su naujuoju prezidentu ir naująja vadovybe, nes ten gyvena mūsų žmonių“, – sakė Baltarusijos lyderis.

„Jie yra tokie patys žmonės kaip mes – tiesiog tie žmonės, malonūs ir darbštūs, atsidūrė tokioje padėtyje“, – pridūrė A.Lukašenka, turėdamas omenyje kaimyninę šalį krečiančius separatistinius neramumus, kuriuos, Vakarų nuomone, kursto Maskva.

„Aišku, galime pasakyti, kad neturime nieko bendra (su naująja Ukrainos vadovybe), bet tokiu atveju tik nukentės žmonės“, – aiškino prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarų sankcijos „nesutraiškys“ Rusijos, sako Lukašenka

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad Vakarų įvestos sankcijos Rusijai yra „absurdiškos“, ir priduria, jog pasauliui reikia papildomo „gravitacijos centro“, kad būtų atkurta daugiapolė sistema.

REKLAMA

„Šių dienų pasaulyje jokios sankcijos negali sutraiškyti Rusijos. Jos yra absoliučiai absurdiškos“, – ketvirtadienį sakė A.Lukašenka per susitikimą su Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos – pirmininke Valentina Matvijenko ir Rusijos regionų vadovais, dalyvaujančiais pirmame regioniniame Baltarusijos ir Rusijos forume.

„Mums reikia papildomo gravitacijos centro, svarbaus stulpo, kuris sudarytų sąlygas mums galiausiai atkurti daugiapolį pasaulį. Pasaulyje negali būti tik vienas stulpas“, – sakė Baltarusijos lyderis, kurį citavo jo spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai taip pat yra mūsų pamatinė pozicija, kurios Vakarų šalys tikrai nemėgsta“, – sakė jis.

„Tačiau taip veikdami jie (Vakarų valstybės) daro visa, kad sudarytų mums sąlygas atsigauti ir kuo greičiau įgyti tvirtą atramą. Mes nežiūrėsime ta kryptimi, verčiau vystysime savo pačių žemę. Ir jūs greitai galėsite pamatyti mūsų pastangų rezultatus“, – sakė A.Lukašenka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų