REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Švari aplinka ir energetinių išteklių taupymas – tokią kryptį pasirinkusi Kauno „Žalgirio“ arena ketina tapti pirmąja žaliąja arena Baltijos šalyse. „Žalgirio“ arenos administracija nustatė žaliosios strategijos gaires, kurias yra pasiruošusi įgyvendinti artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Žalioji strategija padidins arenos efektyvumą

Pasaulyje vis populiarėjančios žaliosios technologijos Lietuvoje kelią skinasi gan sunkiai. Reta įmonė savo veiklą styguoja taip, kad nebūtų kenkiama aplinkai ir būtų tausojami ištekliai. Todėl šioje sferoje yra nemaži neišnaudoto potencialo klodai.

REKLAMA

„Turime moderniausią pramogų ir sporto infrastuktūrą Lietuvoje, todėl norime būti flagmanais visose srityse, - sako „Žalgirio“ arenos vykdomoji direktorė Asta Ivanauskienė. - Žalioji strategija ne tik padės saugoti aplinką, bet ir leis sutaupyti nemažą dalį energetinių išteklių. Sąnaudas mažinantys sprendimai ir įdiegiamos technologijos prisidės prie efektyvumo didinimo ir užtikrins dar didesnį „Žalgirio“ arenos konkurencingumą.“

REKLAMA
REKLAMA

Užsienyje žaliosiomis tampa vis daugiau universalių arenų. Vokietijoje lyderiaujančios Berlyno ir Hamburgo O2 arenos pasižymi energiją taupančiais šaltiniais, o jų nuotekų sistemoje yra panaudojamas surinktas lietaus vanduo. Šiose arenose pasiteisinusius sprendimus ir sukauptą patirtį bandys įdiegti ir „Žalgirio“ arena.

Būti žaliai arenai padės ir jos lankytojai

Maksimaliai tenkindami lankytojų, užsakovų ir kitų partnerių poreikius „Žalgirio“ arenos darbuotojai laikysis žaliosios strategijos, siekdami užtikrinti ekologiškumą ir aukštą teikiamų paslaugų kokybę. Atliekant darbus bus naudojamos medžiagos, mažinančios aplinkos užterštumą. Bus taupoma elektros energija, vanduo ir kiti energetiniai ištekliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat didelį dėmesį skirsime atliekų rūšiavimui. Ateityje iš perdirbamo popieriaus bus spausdinama visa informacinė ir reklaminė medžiaga. Rūšiuoti skatinsime ir „Žalgirio“ arenos lankytojus. Jiems bendrose erdvėse bus įrengtos papildomos šiukšliadėžės, kad renginiuose besilankantys žiūrovai patys galėtų atskirti buitines atliekas nuo popieriaus ar plastiko“, - ateities planus vardino A.Ivanauskienė.

Dar vienas žaliosios strategijos žingsnis – elektroninių archyvų sukūrimas ir elektroninių paslaugų skatinimas. Tai tiek darbuotojams, tiek ir klientams leis sugaišti mažiau laiko ir sumažins popieriaus sąnaudas. Einant į areną bus galima naudotis skaitmeniniais bilietais mobiliuose įrenginiuose.

REKLAMA

Prie išteklių tausojimo prisidės arenos koridoriuose ir techninėse patalpose įrengti judesio davikliai. „Per koncertus ar rungtynes žiūrovai jokio diskomforto nepajus, tačiau ne renginių metu daugumoje arenos zonų šviesa įsijungtų tik tada, kai ten dirbtų ar eitų arenos darbuotojai“, - aiškino A.Ivanauskienė.

Kitame sezone „Žalgirio“ arenos lankytojai galės pasistiprinti ir sveiko maisto užkandžiais, o į areną atvyksiantys dviračiais sulauks specialių dovanų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų