REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos miesto savivaldybė ir Lietuvos pirčių SPA asociacija susitarė bendradarbiauti puoselėjant lietuviškos ir baltų pirties tradicijų išsaugojimą, didinant Palangos kurorto žinomumą ir patrauklumą bei šviečiant visuomenę apie SPA koncepciją bei filosofiją. Bendradarbiavimo sutartį ketvirtadienį pasirašė Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir Lietuvos pirties – SPA federacijos prezidentas Vladas Jokubauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kurorto savivaldybės ir minėtos asociacijos draugystė užsimezgė dar praėjusią vasarą, kuomet Palangoje pirmą kartą surengtas Pirties čempionatas, į kurortą priviliojęs daug svečių, tarp jų – ir iš užsienio. Tradicijos bus tęsiamos ir šiemet – birželio 20 – 22 dienomis Palangos pajūryje, ties jūros tiltu, ir vėl vyks įvyks tarptautinis Pirties – SPA festivalis „Gintarinė Baltija 2014“ bei IV-asis Lietuvos vanojimo čempionatas. Jo metu savo meistriškumą demonstruos geriausi vantos meistrai, atstovaujantys įvairioms pirties mokykloms bei organizacijoms. Pasirodymai vyks specialiai sukonstruotoje stiklinėje kabinoje, o juos vertins autoritetinga teisėjų komisija.

REKLAMA

Tris dienas truksiančioje šventėje netruks atrakcijų ir žiūrovams – jie galės mėgautis įvairiausiais pirties ir SPA malonumais: ant jūros kranto įrengtame mobiliame pirčių miestelyje bus galima pasikaitinti, pasivanoti, išbandyti sveikatinančias pirties procedūras. SPA miestelyje kiekvienas pageidaujantis galės išbandyti masažus, veido kaukes, grožio terapiją, o kvapų miestelyje – kvapų terapiją bei aromaterapijos procedūras. Unikalus šios šventės akcentas – pažintis su gintaro panaudojimu grožio ir sveikatos puoselėjimui, specialistų konsultacijos ir galimybė čia pat išbandyti jo poveikį.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio, kurį organizuoja Lietuvos pirties-SPA federacija drauge su Palangos miesto savivaldybe, metu veiks grožio ir sveikatinimo priemonių mugė, kurioje bus galima įsigyti pirties reikmenų, tautodailininkų dirbinių, ekologiškų arbatų, muilų ir kitų smulkmenų.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, prie jūros puoselėti lietuviškos pirties tradicijas yra labai svarbu. „Išskirtinėmis gamtinėmis sąlygomis ir švelniu jūriniu klimatu pasižyminti Palanga yra neatsiejama nuo sveikatinimo procedūrų, tad Pirties – SPA čempionatas kurorte neabejotinai sulauks daug dėmesio. Į šį renginį atvyks žurnalistų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, o tai yra labai svarbu siekiant padidinti kurorto žinomumą“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų