REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokurorai ir apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai po daugiau nei septynių mėnesių baigė tirti dėl nežmoniško žiaurumo Lietuvą sukrėtusią vadinamąją Dembavos bylą, kai 17-metė, prisiskambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą, bet nesulaukusi pagalbos buvo gyva sudeginta automobilyje.

Panevėžio apygardos teismui perduotoje byloje 22-ejų D.Antanaičiui bei jo bendrui 33-ejų Juliui Jakubaičiui kaltinimai dėl trijų nusikalstamų veikų: neteisėto laisvės atėmimo, nepilnametės išžaginimo ir nužudymo kankinant ir bandymo nuslėpti šį itin žiaurų nusikaltimą.

Bylos duomenimis, 17-metė buvo įsodinta į J.Jakubaičio brolio neseniai įsigyto automobilio „Volkswagen Passat“ saloną, vežiojama po Dembavos apylinkes, nuvežta į Velžio seniūnijoje esanti mišką, išžaginta, įgrūsta į automobilio bagažinę ir padegta.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusio apygardos prokuroro Donato Skrebiškio teigimu, abu savo kaltę kategoriškai neigia. Kaltinamieji pripažįsta, kad praėjusių metų rugsėjo 21-osios naktį 6 val. ryto važiuodami Aukštaičių g. autobusų stotelėje pamatę merginą ir ją esą pakvietę važiuoti.

REKLAMA

Tolesnė kaltinamųjų pateikiama įvykių versija išsiskiria. D.Antanaitis pasakoja palikęs draugą su mergina miške automobilyje, o pats išėjęs. Tą patį, tik apie D.Antanaitį, tyrėjams aiškino ir J.Jakubaitis. Už sveiku protu nesuvokiamą nusikaltimą jiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

„Per penkiolika darbo metų dar neteko tirti tokio žiauraus nusikaltimo, kai žmogus sudeginamas gyvas“, – teigė D.Skrebiškis. Kaltinamieji buvo nedirbantys, policijai gerai žinomi.

J.Jakubaitis teismas du kartus, D,.Antanaičio biografijoje – šeši teistumai, daugiausia – vagystės.

Abu teismo laukia Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl su pagalbos besišaukusia mergina bendravusių Bendrojo pagalbos centro bei Panevėžio VPK policijos pareigūnų veiksmų.

Sekunde.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų