REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą pagal uždarosios akcinės bendrovės „Lukoil Baltija“ skundą Konkurencijos tarybai dėl nutarimo dalies, kuria pripažinta, kad bendrovė pažeidė Konkurencijos įstatymo nuostatas ir už tai buvo nubausta pinigine bauda, panaikinimo, atmetė skundą kaip nepagrįstą, praneša Vilniaus apygardos administracinis teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškėja UAB „Lukoil Baltija“ prašė teismo panaikinti 2013-04-18 nutarimo dalį, kuria Konkurencijos taryba pripažino, kad bendrovė pažeidė Lietuvos Respublikos konkurencijos įstatymo nuostatas įgijusi UAB „Okseta“ priklausančias 2 degalines (Pramonės pr. 44 ir Veiverių g. 117) Kaune bei degalinę (Nemuno g. 139) Klaipėdoje, kontrolę ir apie tai nepranešusi Konkurencijos tarybai, negavusi jos leidimo vykdyti koncentraciją. Bendrovei už šiuos pažeidimus buvo skirtos 983 500 Lt ir 194 100 Lt (iš viso 1 mln. 177 tūkst. 600 Lt) baudos. Konkurencijos tarybos nutarimu pareiškėja buvo įpareigota per vieną mėnesį nuo nutarimo paskelbimo nutraukti šio nutarimo rezoliucinėje dalyje nurodytus pažeidimus. Pasak UAB „Lukoil Baltija”, Konkurencijos taryba klaidingai įvertino jos veiksmus (neveikimą) konkurencijos teisės požiūriu ir neteisingai taikė Konkurencijos įstatymo nuostatas, suklydo paskirdama nutarime nurodyto dydžio pinigines baudas.

REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Konkurencijos tarybos 2013-04-18 nutarimo dalis dėl UAB „Lukoil Baltija“ – teisėta ir pagrįsta. Bendrovė teisėtai buvo nubausta piniginėmis baudomis, nešališkumo, objektyvumo ir proporcingumo principai nebuvo pažeisti ir nustatant baudų dydį. Pareiškėjos UAB „Lukoil Baltija“ skundą teismas atmetė kaip nepagrįstą.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo priėmimo ir paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų