REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrė A. Pabedinskienė: ne visada finansai lemia šeimos gerovę

Žinių radijas

Šiuolaikiniame skubančiame pasaulyje, kai žmonės lekia į darbus su sumuštiniu vienoje rankoje, o kitoje – išmaniuoju telefonu, kuriame skaito naujienas, laiko šeimai lieka mažiau ir mažiau. Tad praėjusį šeštadienį Harmony parke (Vaizgaikiemis, Prienų raj.) vyko Šeimų šventė, kurioje artimiausi žmonės vienas kitam dovanojo tai, kas svarbiausia – savo laiką ir dėmesį. Šventės dalyviai, suplaukę iš visos Lietuvos, džiaugėsi aktyviomis, kūrybiškomis ir nemokamomis pramogomis, giedru oru ir žvaigždžių koncertu, kurį Joninių dieną nebuvusieji šventėje galės stebėti LNK televizijos ekrane.

REKLAMA
REKLAMA

Gvildeno klausimą, kas yra šeima

Vertybinis pagrindas šeimos formavimui yra kur kas svarbesnis nei finansai, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Pasak jos, šeima yra kiekvienos šalies pagrindas.

REKLAMA

„Šeima yra vertybinis pagrindas, kuriuo formuojasi visa mūsų visuomenė“, – Šeimų šventėje Harmony parke šeštadienį kalbėjo A. Pabedinskienė.

Pati ministrė sako besidžiaugianti tuo, kad augo darnioje šeimoje, kuri jai leido save realizuoti. „Iš kitos pusės nelabai džiaugiuosi tuo, kad esu viena. Labai dažnai pasvajodavau turėti brolį ar sesę, nes aplink visi draugai turėjo brolį ar sesę. (...) Aš nebuvau lepinama – buvo formuojamos normalios mano vertybės, pažiūros ir tikrai mūsų šeimoje nebuvo prioritetas, kad aš esu vienturtė“, – dalinosi įspūdžiais ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

„Senukų prekybos centro“ generalinis direktorius Nerijus Pačėsa sako, kad jam šeima – tai artimiausi žmonės, kuriais gali bet kada ir bet kur pasikliauti:

„Jungtis tarp artimiausių žmonių yra kur kas daugiau nei šiaip kažkoks ryšys. Ši jungtis yra nematoma, ji yra tvirta, stipri. Bet kokiomis aplinkybėmis šeimos nariai turi vienas už kitą stoti mūru ir vienas kitą globoti, rūpintis, saugoti“, - sakė jis.

„Šeima yra ta užuovėja, tas uostas, kur tu grįžti ir jautiesi gerai, jautiesi laukiamas ir mylimas. Tas jausmas kiekvienam žmogui yra prigimtinis ir būtinas. Be to jausmo žmonės pradeda darytis vieniši, atstumti, jų gyvenimas nėra toks mielas, jeigu jie neturi to uosto“, - kalbėjo N. Pačėsa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Harmony parko savininkė Agnietė Rakauskaitė teigia, kad jai šeima taip pat yra ypatinga vieta:

„Šeima – tai pasitikėjimas, šiluma, paguoda, artumas. Tai vieta, kur būsi visą laiką suprastas, pripažintas“, - dalinosi mintimis A. Rakauskaitė.

Dainininkas Vilius Tarasovas sako, kad norint būti laiminga šeima, reikia tiesiog kalbėtis – išsiaiškinti tai, kas ant širdies guli ir niekuomet nepalikti neatsakytų klausimų.

„Tik kalbėtis, nelaikyti savyje – tai mūsų receptas. Niekada nenueiname miegoti susibarę. Išsiaiškiname iki smulkmenų ir tada einame apsikabinę miegoti“, - pasakojo dainininkas.

REKLAMA

„Šeima yra labai gilus žodis, kuriame yra viskas – tai meilė, gerovė, supratimas, bendras žmonių reikalas, kaip jie ją puoselėja. Labai daug į tą žodį galima sudėti“, - pridėjo žmona Violeta Tarasovienė.

Džiaugėsi pramogų šeimai gausa

Šių metų šventėje daug dėmesio skirta vaikams – jų švietimui, ugdymui, lavinimui ir pramogoms. Mažieji šventės dalyviai galėjo stebėti ir aktyviai dalyvauti Giliukų ir kitų personažų spektakliuose, kūrė žaisliukus bei mokėsi origami lankstymo meno.

Šventėje įvairias išgyvenimo gamtoje užduotis dalyviams siūlė skautai, buvo jogos, pilateso, kalanetikos užsiėmimai, raitelių konkūrų varžybos, šeimos ąžuolų sodinimo akcija, kinologų pasirodymai su šunimis, plaukimas valtimis, krepšinio varžybos, stalo tenisas irscenos žvaigždžių koncertas, kurį Joninių dieną transliuos LNK televizija.

Šeimų šventės dalyvė jauna mama Ema pasakojo, kad į Harmony parką atvyko šešiese: „Labai reikia tokių švenčių. Pirmą kartą tokioje dalyvauju, Gaila, kad apie ją nežinojau anksčiau, o šiemet draugai pasikalbino vykti kartu. Net nesitikėjau, kad bus tiek daug visko ir nemokamai. Kiekviename kampelyje kažkokia įdomi pramoga, nieko nereikalaujanti. Nori – kažką veiki, nori – atsisėdęs tinginiauji ar pietauji su šeima“, - pasakojo Ema. Šeimas globoja ir Šeimų šventės idėjos iniciatorius yra „Senukų prekybos centras“. Šeimų šventę organizavo „Žinių radijas“. Renginį globojo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų