REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komunikacijos ekspertė Kristina Mažeikytė tikina, kad darbuotojams reikia atitrūkti nuo kasdienių darbo problemų. Kitokiu atveju, jie tampa nemotyvuoti ir nekūrybiški, o įmonių vadovai yra priversti ieškoti alternatyvų.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Labai svarbu atsiriboti nuo kasdienės veiklos ir leisti sau dėlioti idealius scenarijus. Tai padeda. Jeigu tu užsiveli vien skaičiuose, kasdienių problemų sprendimuose, nebelieka laiko atsitaukti ir į viską pasižiūrėti kaip į labai didelį paveikslą“, - „Žinių radijo“ laidoje „Radiokatyvūs“ sako K. Mažeikytė.

REKLAMA

 

Jei įmonėje nėra galimybės atsikvėpti, pasiilsėti, darbuotojų našumas sumažėja, vietoj jų tenka ieškoti specialių konsultantų, kurie į organizaciją gali pažvelgti žvaliomis akimis.

 

„Įmonės kenčia nuo to, nes ilgamečiai darbuotojai yra nemotyvuoti ir nekūrybiški. Iš tiesų jie yra ir motyvuoti, ir kūrybiški, tiesiog jie nesugeba atsiriboti nuo kasdienos. Tuomet samdomi konsultantai, tie, kurie gali sudrebinti organizaciją iš vidaus ir pasiūlyti sprendimų, kuriuos mes ir patys žinome, tik nesugebame jų išlaisvinti“, - tikina komunikacijos specialistė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jos teigimu, įmonių vadovai neturi pamiršti to, kad darbuotojams yra itin reikalingas motyvacija ir bendravimas, gebėjimas juos išgirsti ir išklausyti. K. Mažeikytė bendravimą darbe sulygina su artimųjų elgesiu.

 

„Darbe kaip ir šeimoje. Turi bendrauti su žmonėmis, girdėti juos, kalbinti. Tai žmonės, kuriuos tu tiesiog sutikai gyvenime ir jie taip paprastai neatsivers. Vadovas turi būti kantrus ir tirpinti ledo sienas“, - arguomentuoja specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų