REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) iniciatyva jau šešti metai iš eilės bus renkami ir apdovanojami geriausių per šiuos metus apgintų magistro darbų autoriai. Pretendentus LJMS apdovanojimams už geriausius 2014 m. apgintus magistro darbus galima siūlyti nuo 2014 m. birželio 2 d., o laimėtojai bus pagerbti 2014 m. spalio mėnesį istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune. LJMS pirmininkės doktorantės Julijos Baniukevič teigimu, šis konkursas yra skirtas visiems - tiek jauniesiems tyrėjams, tiek visai Lietuvos mokslo ir studijų sistemai. Jei nuolatos diskutuojame apie doktorantūros studijų rezultatus, taip pat turėtumėme nepamiršti pagrindą joms suteikiančių magistrantūros studijų. Šiuo konkursu tikimasi paskatinti daugiau jaunų žmonių pasirinkti mokslininko profesiją, sakoma LJMS pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso metu bus išrinkti šeši geriausi magistro darbai iš fizinių, technologijos, biomedicinos, humanitarinių, socialinių ir žemės ūkio mokslų sričių. Darbus vertins Lietuvos mokslo daktarai, atsižvelgdami į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, išsami ir tikslinga literatūros apžvalga, tyrimų rezultatų kokybė ir išvadų pagrįstumas, darbo originalumas ir kt.

REKLAMA

Kandidatus geriausių magistro baigiamųjų darbų apdovanojimams laimėti gali siūlyti Lietuvoje veikiančių aukštųjų mokyklų fakultetų dekanai, nepriklausomai nuo to, kokioje Lietuvos ar užsienio institucijoje darbai buvo apginti.

Pranešama, kad darbus galima siūlyti iki 2014 m. liepos 14 d. pildant siūlymo formą internete. Fakultetai gali siūlyti po vieną sutinkantį dalyvauti konkurse kandidatą, apgynusį magistro baigiamąjį darbą 2014 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų