REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abiturientai sureagavo į valdžios prašymus

Žinių radijas

Šiemet valstybės finansuojamas vietas universitetuose ir kolegijose užims beveik 15 tūkst. pirmakursių. Dar 13 tūkst. už studijas mokės patys. Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti prezidentas Pranas Žiliukas informuoja, kad šiais metais keičiama konkursinio balo formavimo sistema – ji bus dešimtbalė, taigi suprantamesnė. Bus ir kitų naujovių.

REKLAMA
REKLAMA

„Truputį trumpesnis priėmimo procesas. Vasarą bus apsieinama dviem etapais, vien tik dėl bandymų nebus gaištama. Kitas geras dalykas – žymiai įvairesni deriniai dalykų konkursinio balo skaičiavimui. Tarkime, į mediciną reikalaujami tie patys dalykai kaip stojant ir į ekonomiką – tik svoriai, įtaka balui skiriasi“, kalbėjo P. Žiliukas.

REKLAMA

Pasak jo, būsimieji studentai atsižvelgia į valdžios raginimus nesirinkti nepaklausių socialinių mokslų. Užtat didėja susidomėjimas perspektyviais technologijų mokslais.

„Per penkerius metus trauka į socialinius mokslus sumažėjusi apie 10 proc. Vis dar kyla stojančiųjų skaičius į biomedicinos mokslus, visų pirma medicinos studijas. Tie tradiciniai – teisė, ekonomika, politika – lieka paklausūs. Visgi džiaugiamės, kad į technologijos mokslus, kitus gamtos mokslus po truputėlį didėja skaičius.“

Stojančiųjų į aukštąsias mokyklas statistika nedžiuginanti. Vien per pastaruosius dvejus metus pirmakursių sumažėjo 11 tūkst. Pasak P. Žiliuko, kas trečias stojantis į mokyklą būna baigęs ankstesniais metais, dalis vėl į mokslus kimba po studijų užsienyje, kai kurie aukštojo mokslo diplomo siekia jau baigę profesines mokyklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų