REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras Evaldas Gustas patvirtino prisijungimo prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo ir jo logotipo naudojimo tvarką. Patvirtintoje tvarkoje nustatyti prisijungimo prie memorandumo, įtraukimo į memorandumą pasirašiusiųjų sąrašą, logotipo išdavimo ir naudojimo reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šia tvarka turės vadovautis visi, kurie planuoja prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo. Pasirašiusieji memorandumą įsipareigos nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu didinti prekių ir paslaugų kainas ir įgis teisę naudotis specialiai sukurtu ženklu, kuriuo galės žymėti savo prekybos ir paslaugų teikimo vietas, naudoti jį reklamoje, oficialiuosiuose dokumentuose ir renginiuose“, – teigė ūkio ministras Evaldas Gustas. – Šiuo logotipu visuomenė bus informuojama, kad laikomasi memorandume nustatytų principų. Tad kviečiu visus susipažinti su šia tvarka ir jungtis prie memorandumo.“

REKLAMA

Prisijungti prie memorandumo verslo subjektai, asociacijos, savivaldybės galės, kai Europos Sąjungos Taryba priims sprendimą įvesti eurą Lietuvoje. Planuojama, kad prisijungti prie memorandumo bus galima iki š. m. gruodžio 31 dienos. Prisijungimo prie memorandumo pradžia bus pažymėta oficialiu memorandumo pasirašymo renginiu, kuris turėtų būti suorganizuotas iki š. m. liepos mėn. pabaigos. Nedalyvausiantieji oficialiame memorandumo pasirašymo renginyje, prisijungti prie jo galės ir vėliau, vadovaudamiesi prisijungimo prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo ir jo logotipo naudojimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Tvarkoje nustatyta, kad norintieji prisijungti prie memorandumo ir gauti teisę naudotis logotipu turės užpildyti prašymą ir jį pateikti Finansų ministerijos šiuo metu vykdomo viešojo pirkimo konkurso laimėtojui (organizatoriui, kuris administruos prisijungimą prie memorandumo) arba vienai iš šių institucijų: Ūkio ministerijai, savivaldybės administracijai, valstybės ar savivaldybių institucijų, įstaigų, nevyriausybinių organizacijų atstovams, Všį „Versli Lietuva“ ir jos atstovams Lietuvos miestuose, verslo inkubatoriams, verslo informaciniams centrams ir kitoms viešosioms įstaigoms, nurodytoms tvarkos apraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašymas prisijungti prie memorandumo galės būti pateikiamas tiesiogiai, siunčiamas paštu, elektroniniu paštu arba užpildomas interneto svetainėje www.euras.lt. Užpildytą prašymą bus galima pateikti ir valstybės institucijų ar įstaigų organizuojamuose renginiuose, susijusiuose su euro įvedimu.

Gavus prašymą, bus tikrinami norinčiojo prisijungti prie memorandumo pateikti duomenys. Jeigu šie duomenys bus teisingi, tuomet ne vėliau kaip per 5 dienas nuo prašymo gavimo norintysis bus įtrauktas į prisijungusiųjų sąrašą ir gaus memorandumo logotipą. Prisijungusiųjų prie memorandumo sąrašas bus skelbiamas svetainėje www.euras.lt.

REKLAMA

Jeigu prisijungusieji prie memorandumo pažeis teisės aktuose nustatytus prekių ir paslaugų kainų nurodymo, perskaičiavimo ir apvalinimo reikalavimus ir jiems už tai bus paskirta Lietuvos Respublikos įstatymuose nustatyta bauda, jie praras teisę naudoti logotipą ir bus įtraukti į viešai skelbiamą juodąjį sąrašą.

Prisijungimo prie memorandumo ir jo logotipo naudojimo tvarka, taip pat prašymas prisijungti prie memorandumo paskelbti Ūkio ministerijos tinklalapyje www.ukmin.lt ir oficialiame eurui skirtame tinklalapyje www.euras.lt.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų