REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais 100 didžiausių įmonių, įstaigų ir organizacijų į Valstybinio socialinio draudimo fondą sumokėjo 88,1 mln. Lt socialinio draudimo įmokų daugiau nei 2012 m.

REKLAMA
REKLAMA

Šie 100 draudėjų pernai iš viso sumokėjo 2,236 mlrd. Lt visų rūšių socialinio draudimo įmokų.

REKLAMA

Daugiausia įmokų sumokėjusių draudėjų dešimtuke išsirikiavo: AB „Lietuvos geležinkeliai“, BĮ „Biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“, UAB „Maxima LT“, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos, Vilniaus universitetas, UAB „Palink“, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos, AB „Orlen Lietuva“, AB LESTO, AB SEB bankas.

Šie draudėjai 2013 m. iš viso sumokėjo 0,745 mlrd. Lt socialinio draudimo įmokų. 2012 m. tie patys draudėjai sumokėjo 0,725 mlrd. Lt socialinio draudimo įmokų.

REKLAMA
REKLAMA

500 didžiausių įmonių praėjusiais metais sumokėjo 4,120 mlrd. Lt socialinio draudimo įmokų, – tai yra 0,192 mlrd. Lt daugiau nei 2012 m.

2013 m. veiklą vykdė apie 350 tūkst. draudėjų. Jie mokėjo valstybinio socialinio draudimo įmokas už 1,3 mln. apdraustųjų.

Iš viso 2013 m. draudėjai sumokėjo 11,956 mlrd. Lt socialinio draudimo įmokų. Iš jų į Valstybinio socialinio draudimo fondą sumokėta 9,161 mlrd. Lt, o į Privalomojo sveikatos draudimo fondą – 2,795 mlrd. Lt.

Valstybinio socialinio draudimo įstatyme nustatyta: informacija apie draudėją gali būti pateikta kitiems asmenims tik esant rašytiniam ar jam prilyginamam draudėjo sutikimui arba jo prašymui.

Vieši yra šie duomenys: draudėjo kodas, jo suteikimo ir pabaigos datos; draudėjo apdraustųjų skaičius; socialinio draudimo įmokų, baudų, delspinigių, palūkanų skola.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų