REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija (PTAK) baigė atrankas į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus ir šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkus.

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija (PTAK) baigė atrankas į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus ir šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas pretendavo 24 pretendentai. PTAK, įvertinusi pretendentus, vienbalsiai pripažino, kad tinkamiausi šio teismo teisėjo pareigoms užimti – Vilniaus apygardos teismo teisėjai Andžej Maciejevski, Algimantas Valantinas ir Tatjana Žukauskienė. Vienam PTAK nariui balsavus „prieš“, 5 balsais „už“, tinkamiausiais pripažinti ir pretendentai Kauno apygardos teismo teisėjas Arūnas Rudzinskas ir Vilniaus apygardos teismo teisėja Laureta Ulbienė.

REKLAMA

Už pretendentų Vilniaus apygardos teismo teisėjų Daivos Pranytės-Zalieckienės ir Almos Urbanavičienės tinkamumą balsavo 4 PTAK nariai (iš 6 balsavusiųjų), šios teisėjos taip pat įvardytos tarp tinkamiausių eiti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas. Už pretendentės Klaipėdos apygardos teismo teisėjos Rūtos Miliuvienės tinkamumą balsavo 3 PTAK nariai (iš 5 balsavusiųjų) ir ši teisėja taip pat įvardyta tarp tinkamiausių eiti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

PTAK taip pat baigė atranką ir į Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkus. Atrankoje į šias pareigas dalyvavo Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos Alė Bukavinienė ir Egidija Tamošiūnienė. PTAK, įvertinusi pretendentes, vienbalsiai (6 balsais „už“ iš 6 balsavusiųjų) pripažino, kad tinkamiausia pretendentė Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininko pareigoms – šio teismo teisėja Egidija Tamošiūnienė. PTAK nariams pretendentė paliko dalykiškos, patyrusios, labai organizuotos, turinčios savo nuomonę ir mokančios ją pagrįsti asmenybės, aktyvios visuomenininkės, aukštos kvalifikacijos teisininkės, gebančios turimas profesines žinias efektyviai pritaikyti praktikoje, įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PTAK savo sprendimus priima įvertinusi kandidatų asmenines ir dalykines savybes charakterizuojančius dokumentus, viešą informaciją apie kandidatus ir pokalbio metu išklausiusi pretendentų atsakymus į PTAK narių klausimus. Kurie iš atrankoje dalyvavusių ir geriausiai įvertintų kandidatų bus paskirti į konkrečias pareigas, sprendžia Lietuvos Respublikos Prezidentė. Šį sprendimą ji priima asmeniškai susitikusi su PTAK pasiūlytais kandidatais ir gavusi atitinkamą Teisėjų tarybos patarimą.

Su PTAK išvada, pasirinkimo motyvais, surinktais balais ir informacija apie pretendentus susipažinti galite interneto svetainėje www.teismai.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų