REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę Lietuvoje prasidės NATO sausumos pajėgų pratybos „Kardo kirtis“ - jose vienu metu treniruosis daugiau nei 2,6 tūkst. kariškių iš septynių NATO valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), birželio 9–20 dienomis vienu metu trijose Baltijos valstybėse organizuojamų tradicinių pratybų „Kardo kirtis“ metu iš viso treniruosis daugiau nei 4,8 tūkst. karių - apie 2,6 tūkst. Lietuvoje, apie 2 tūkst. Latvijoje ir keli šimtai Estijoje.

REKLAMA

Lauko taktikos pratybose, kurios Lietuvoje rengiamos Gaižiūnų poligone, kartu treniruosis apie 1,1 tūkst. karių iš Danijos, apie 900 - iš Lietuvos kariuomenės. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sausumos pajėgoms atstovaus apie 190 karių iš 173-osios oro desanto brigados kuopos, taip pat ir iš Pensilvanijos nacionalinės gvardijos. Pratybose Lietuvoje dalyvaus ir apie 150 Lenkijos karių, Suomijos ir Estijos kariai.

Taip pat vienu metu visose trijose šalyse vyks brigados lygmens štabų mokymai.

Danijos kariuomenė į pratybas Lietuvoje pirmąkart atsiveš tankus „Leopard 2 A5“, taip pat šarvuotas pėstininkų kovos mašinas CV 9035, naujos modifikacijos vikšrinius šarvuočius M113, pėstininkų kovos mašinas „Piranha“, šarvuotus medicinos sunkvežimius „Duro“ ir kitą techniką. Ši technika į Lietuvą bus gabenama per Klaipėdos jūrų uostą.

REKLAMA
REKLAMA

JAV Sausumos pajėgų organizuojamos kasmetinės pratybos „Kardo kirtis“ Baltijos valstybėse vyksta jau ketvirtąjį kartą. Jomis siekiama treniruoti NATO jungtinių karinių vienetų sąveiką, veiksmų suderinamumą ir pasirengimą vykdyti gynybines ir puolamąsias operacijas.

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos bus atsakingos už priimančiosios šalies paramos organizavimą pratybose Lietuvoje dalyvaujantiems NATO sąjungininkams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų