REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Visas šešias galiūnų varžybas šį sezoną laimėjęs ir vasarą prie ežero su meškere ketinantis daugiau laiko praleisti 38 metų Žydrūnas Savickas net negalvoja apie karjeros pabaigą. „100 proc. sezono varžybų taip pat esu laimėjęs 2005 ir 2009 metais. Sustoti dar ne laikas“, - tvirtino stipriausias planetos žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiais metais mano jėgos rodikliai bazinėse rungtyse padidėjo tiek, kiek per pastaruosius trejus metus. Tikrai dar ne laikas sustoti – sezoną dar dalyvausiu varžybose“, - pirmadienį Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje pristatydamas savo brangiausių trofėjų kolekciją ir atsiimdamas ką tik Lietuvoje pasirodžiusio geriausios komplektacijos „Fiat Freemont Black Code“ visureigio raktelius kalbėjo Ž. Savickas.

REKLAMA

Puikaus sezono reikšmingiausios pergalės – septintą kartą laimėtas „Arnold Strongman Classic“ turnyras ir pasaulio galiūnų čempionato auksas. Stipruolis taip pat išskyrė Lenkijoje pagerintą pasaulio rąsto kėlimo rekordą. „Įveikiau užsienyje itin svarbią 500 svarų (227,5 kg) ribą ir pats save nustebinau. Kitais metais planuoju iškelti 230 kg sveriantį rąstą“, - dėstė jis.

Kalbėdamas apie šimtaprocentinį pasirodymą šį sezoną Ž. Savickas nusijuokė, kad neketina šįmet dalyvauti varžybose, kad nesugadintų tobulos pergalių statistikos. „Nedalyvausiu ir Lietuvos čempionate, kurį esu laimėjęs 14 kartų. Nutariau, kad 15 titulo man nereikia, tad šįmet turėsime naują šalies čempioną. Bus įnirtinga kova, nes progos nenori praleisti Vytautas Lalas ir Vidas Blekaitis“, - pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Stipriausiu planetos žmogumi tituluojamas Lietuvis jau po truputį pradėjo rengtis naujam sezonui: „Vasarą vyks atstatomosios treniruotės, stiprinsiu savo silpnąsias vietas, o nuo rudens jau rimtai kibsiu į darbus – reikia pasiruošti kitų metų „Arnold Strongman“ turnyrui.“

Anot jo, šiais metais penki ar šeši sportininkai baigė karjeras, bet vietoje jų stoja daug ambicijų puoselėjantis jaunimas. „Jie kiekvienais tikisi, kad pasensiu, prarasiu motyvaciją. Aišku, kai laimi viską ir dar tiek daug kartų, sunku tą motyvaciją išlaikyti, bet pailsėsiu ir po pusmečio jos vėl turėsiu“, - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Fiat“ salone Ž. Savickas pristatė 19 savo brangiausių trofėjų kolekciją, iškovotų per pastarąjį dešimtmetį. Tarp jų ir „Arnold Classic“ turnyruose laimėtos legendinio stipruolio Louiso Cyro statulėlės. „Šios man tikriausiai brangiausios. Tokias iškovoti lengviau, nei vėliau jas iškelti. O sunkiausia – paskutinė rungtis, kai reikia jas parsivežti namo“, - juokėsi rankose po tokią 18 kg statulėlę laikydamas ir fotografams pozuodamas galiūnas.

„Autobrava“ direktorius Renaldas Gineika įteikė Ž. Savickui raktelius nuo ką tik šalyje pasirodžiusio „Fiat Freemont Black Code“ visureigio. „Naujas, tvirtesnis, piktesnis ir sportiškesnis. Dar labiau tinka Žydrūnui“, - teigė direktorius.

REKLAMA

Visais ratais varomas Ž. Savicko „Fiat Freemont“ yra su dyzelininiu 2,0 litrų darbinio tūrio 170 AG „MJet“ motoru. Sąnaudos – 100 km atstumui užmiestyje siekia 6,0 l, o mieste – 9,3. Automobilio versijos kaina – 107 tūkst. litų.

Ekspozicijoje demonstruojamų apdovanojimų sąrašas:

1. Arnold Strongman, JAV 2004

2. Arnold Strongman, JAV 2005

3. IFSA Strongman world championship 2006,

4. Arnold Strongman, Islandija, 2006

5. Arnold Strongman, JAV 2007

6. Arnold Strongman, JAV 2008

7. Fortissimus, Kanada 2009

8. Europe Strongest Man, Lenkija 2010

9. Fibo Strongman classic, Vokietija 2011

10. World Strongest Man, JAV 2012

11. Pasaulio taurė, Kinija 2012

12. Europe Strongest Men, Anglija 2012

13. Pasaulio taure, Kinija 2013

14. Strongest Champions League, Malaizija 2013

15. Savickas classic, Vilnius 2013

16. Europe Strongest Men, Anglija 2013

17. Čempionų lygos finalas, Brazilija 2013

18. Arnold Classic Brasil, Brazilija 2014

19. Arnold Strongman Classic, JAV 2014  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų