REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Galvojau, kad pereiti prie vyrų futbolo reikės daugiau laiko, bet viskas įvyko gana greitai“, - įspūdžiais apie praėjusį itin sėkmingą sezoną Danijoje su „Aalborg“ komanda dalijosi devyniolikmetis Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Spalvis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis privertė Danijos žiniasklaidą linksniuoti savo vardą, kai su „Aalborg“ klubu laimėjo šalies taurę ir čempionatą. „Labai geri įspūdžiai po tokio sezono. Buvo gražios dienos, bet dabar reikia pasiruošti dar rungtynėms su rinktine, o netrukus prasidės pasirengimas naujam sezonui“, – teigė iki 2018 metų sutartį su danų klubu pratęsęs puolėjas.

REKLAMA

– Ko klubo vadovybė tikisi iš naujo sezono?

– Dar nesusirinkime naujam sezonui. Bet tikslai bus nubrėžti naujam sezonui. Pradėsime nuo trečio Čempionų lygos atrankos ciklo. Į Čempionų lygą bus labai sunku patekti, neturime daug taškų ir gausime stiprius varžovus, bet Europos lyga pasiekiama.

– Pratęsėte kontraktą su Danijos „Aalborg“ klubu. Turėjote pasiūlymų ir iš kitų komandų?

– Buvo visko. Visada daug kalbų futbolo pasaulyje, visada yra pasiūlymų. Esu jaunas, dar tik devyniolika metų. Miestas patinka, klubas patinka, viskas patinka – kodėl dar nepratęsti? Išvykti visada suspėsiu.

REKLAMA
REKLAMA

– Pasirašėte ilgalaikę sutartį, kodėl?

– Į ateitį reikia žiūrėti... Taip pasiūlė klubas. Mėginau truputį mažiau pratęsti, bet neišėjo. Geras sąlygas pasiūlė, sutarėme. Tikslas yra išvykti anksčiau – sutartyje viską suderinome. Niekada nežinai, kaip viskas bus.

– Kuo išsiskiria Danijos lyga?

– Danijoje futbolas aukšto lygio. Kai kurios komandos, pavyzdžiui „Copenhagen“, žaidžia vos ne kiekvienais metais Čempionų lygoje. Techniškas futbolas. Autsaideriai labiau kovoja. Geras derinys. Ateityje – kaip seksis. Mano svajonė ateityje žaisti Bundeslygoje. Visi galvoja apie anglų „Premier“ lygą, bet manęs ji nelabai traukia. Norėčiau žaisti Vokietijoje, bet kita stotelė gal bus kur nors Olandijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ką per pastaruosius metus pavyko patobulinti savo žaidime?

– Manau, kad viską. Labai patobulėjau „Aalborg“ ekipoje per šiuo metus, pritapau prie vyrų futbolo, galvojau, kad reikės daugiau tam laiko, bet viskas įvyko gana greitai. Greitas mąstymas, kova – daug skiriasi nuo jaunimo futbolo.

– Kai išvykote į Daniją turėjote pasiūlymų iš kitų garsesnių klubų futbolo akademijų?

– Turėjau vokiečių Berlyno „Hertha“ komandos pasiūlymą, bet su agentu nusprendėme, kad Danijoje paprasčiau būtų prasimušti į pirmąją komandą. Dėl to pasirinkau Daniją.

REKLAMA

– Kalbant apie pasaulio čempionatą, ar turite savo favoritus?

– Neturiu favoritų. Bus įdomus pasaulio čempionatas, tikiuosi daug gražaus futbolo pamatyti.

– Galite išskirti tris geriausias komandas?

– Manau, kad brazilai namie bus tarp favoritų. Taip pat Argentina turės gerą komandą ir galbūt belgai.

– Kokio žaidėjo pasirodymą gal akyliau seksite?

– Visų. Tiek žvaigždžių, kad nespėsi sekti – Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi, Sergio Aguero. Visos žvaigždės suvažiuoja, net negalėčiau kažką išskirti.

– Ką galėtumėte įvardyti kaip „juodąjį“ pasaulio čempionato arkliuką?

– Manau, kad belgai. Jie turi surinkę labai gerą komandą. Geri žaidėjai iš gerų klubų. Kolektyvas ir atmosfera labai gera.

REKLAMA

– Apie Lietuvos rinktinę. Baltijos taurės turnyre tapote pagrindiniu rinktinės puolėju. Kaip vertinate savo ir komandos pasirodymą?

– Nepasakyčiau, kad tapau pagrindiniu puolėju. Su suomiais sužaidėme fantastiškas rungtynes. Galėjome įmušti du ar tris įvarčius. O finale taip ir kalbėjome, kas pirmą įvartį pelnys, tas ir laimės. Latviai šeštą minutę tokį įvartį įmušė... Po to darė tai, ką moka – gynėsi. Turėjome dvi tris geras progas, bet jų neišnaudojome.

– Ar įsilieti į nacionalinę komandą sunkiau?

– Aišku. Susirenkame keturias dienas ir žaidžiame. Danijoje kiekvieną dieną su tais pačiais žaidėjais, vienas kitą labiau pažįsti. Sunku vienas prie kito priprasti tokiame trumpam laikui, bet tikiu, kad rinktinę neblogą sulipdysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokį įspūdį paliko Lietuvos rinktinė?

– Jauna, kovoja, jei galėtume išlaikyti be traumų, keitimų, pasiektume atrankinėse varžybose daug.

– Ar netrūksta veteranų rinktinėje? Treneris Igoris Pankratjevas laikosi tokios nuostatos, kad kviečia jaunus futbolininkus.

– Nežinau, ar trūksta. Nesu su jais žaidęs. Negaliu pasakyti, ar būtų kas kitaip. Tai ne mano, o trenerio darbas. Kviečia tuos žaidėjus, kurių reikia.

– Ko tikitės iš rungtynių su lenkais?

– Važiuosime poryt į Lenkiją. Nevažiuojame pralaimėti. Ruošiamės, mėginsime teigiamą rezultatą pasiekti. Paskutinės rungtynės prieš atrankines varžybas. Jei taip žaisime, kaip su suomiais, bus gerai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų