REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone įspėjamųjų pasieniečių šūvių nepaisę pažeidėjai padegė vieną savo automobilį, o sprukdami kitu įvažiavo į elektros skydinę. Gaudynių, kuriose dalyvavo pasieniečių sraigtasparnis, metu į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko ir kontrabandinių cigarečių krovinys.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai surengė pasalą ties Vilniaus rajono Mickūnų gyvenviete. Turėta žinių, kad čia gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. Netrukus pasieniečiai stabdė keliu Polockas – Vilnius link sostinės važiavusį vienatūrį „Renault Espace“ lietuviškais valstybiniais numeriais. Jo vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam VSAT pareigūnų reikalavimui, pavojingais manevrais kėlė grėsmę jį stabdžiusių pasieniečių gyvybėms, todėl pastarieji buvo priversti panaudoti tarnybinį ginklą. Du VSAT pareigūnai iš pistoletų į orą paleido penkis įspėjamuosius šūvius ir dar tiek pat – į tolstančios transporto priemonės ratus.

REKLAMA

Aplinkines vietoves tuoj pat pradėjo tikrinti sustiprintos pasieniečių pajėgos. Žvalgybai iš oro buvo pasitelktas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis.

Už maždaug 8 kilometrų nuo Mickūnų, ties Karklėnų kaimu, Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai aptiko šalikelėje stovėjusį automobilį „Renault Laguna“ lietuviškais valstybiniais numeriais. Transporto priemonės salone bei bagažinėje pasieniečiai rado 19 dėžių cigarečių „Fest“. Visi 9500 pakelių rūkalų buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Netoliese sulaikytas 41 metų Vilniaus gyventojas. Kiek vėliau netoli Karklėnų pasieniečiai sulaikė 19 ir 21 metų Vilniaus rajono gyventojus, kurie, įtariama, susiję su šia kontrabanda.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT pareigūnai gavo ir informacijos, kad Mickūnų prieigose, pamiškėje, dega anksčiau pasieniečių šūviais stabdytas automobilis „Renault Espace“. Įtariama, kad juo vykę asmenys tuščią vienatūrį padegė tyčia, norėdami atsikratyti įkalčių. „Renault Espace“ sudegė visiškai. Pasieniečiai turėjo informacijos, kad šie asmenys persėdo į kitą tokios pačios markės automobilį bei juda Vilniaus link. Šią bėglių „Renault Espace“ policijos pareigūnai ir Vilniaus rinktinės pasieniečiai prisivijo vienoje sostinės gatvėje – vienatūris buvo atsitrenkęs į elektros skydinę. Prie transporto priemonės buvo sulaikyti vilniečiai 33 metų vairuotojas, 34 bei 40 metų vyrai ir 35 metų moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad vienatūrį vairavęs vyras to daryti neturėjo teisės, nes iš jo atimtas vairuotojas pažymėjimas. Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėję Vilniaus rinktinės pareigūnai visus šešis sulaikytus vyrus uždarė į areštinę, o moterį paleido.

Penktadienį Vilniaus rajono apylinkės teismas du sulaikytuosius, 19 ir 21 metų Vilniaus rajono gyventojus, leido suimti dviem mėnesiams. Keturiems jų bendrininkams skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės apribojimu. Sulaikyti automobiliai ir kontrabandiniai rūkalai saugomi Vilniaus rinktinėje.

VSAT  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų