REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katare 2022 metais vyksiančio Pasaulio futbolo čempionato organizatoriai griežtai neigia elgęsi nesąžiningai, kai vienas Didžiosios Britanijos laikraštis paskelbė, jog vienas aukštas tos šalies pareigūnas sumokėjo daugiau nei 5 mln. JAV dolerių (12,7 mln. litų), kad užsitikrintų palaikymą atrankos procese.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadieninis laikraštis „The Sunday Times“ nurodė gavęs milijonus elektroninių laiškų, dokumentų ir bankinio pinigų pervedimo čekių, susijusių su numanomais mokėjimais, kuriuos atliko buvęs Kataro aukščiausias futbolo pareigūnas Mohamedas bin Hammamas (Mohamedas bin Hamamas).

REKLAMA

Leidinio tvirtinimu, M. bin Hammamas, buvęs Azijos futbolo konfederacijos (AFC) prezidentas, panaudojo juodąsias lėšas, kad užtikrintų „triuškinamą“ aukštų futbolo pareigūnų palaikymą mažyčiam emyratui, siekiančiam surengti čempionatą.

M. bin Hammamas buvo Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA), šio sporto pasaulinės valdančiosios institucijos, vykdomojo komiteto narys.

M. bin Hammamas, nesėkmingai metęs iššūkį FIFA prezidentui Seppui Blatteriui (Sepui Blateriui), 2012 metais atsistatydino ir postų FIFA ir AFC. Tuojau po to FIFA etikos komitetas jam uždraudė kada nors užimti postus futbolo administracijoje.

REKLAMA
REKLAMA

FIFA tiria 2010 metais vykusį balsavimą, per kurį Kataras pelnė teisę rengti 2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą, o Rusija – 2018-ųjų metų turnyrą, atsižvelgdama į ankstesnius kaltinimus dėl korupcijos.

Šio tyrimo ataskaitą iškilus JAV teisininkas Michaelas Garcia (Maiklas Garsija) turėtų parengti šiais metais.

Jis planuoja pirmadienį susitikti Omane su 2022-ųjų čempionato Katare aukštais pareigūnais.

Atsakydamas į įtarimus, Kataro 2022-ųjų turnyro Įgyvendinimo ir paveldo aukščiausiasis komitetas pareiškė, kad jų šalis konkurse dalyvavo „laikydamasi aukščiausių etikos ir padorumo standartų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komiteto nariai pridūrė, kad M. bin Hammamas „neatliko jokio oficialaus arba neoficialaus vaidmens“ atrankos komitete.

Remiantis komiteto pranešimu, jie bendradarbiauja su M. Garcia ir yra „visiškai įsitikinę“, jog „objektyvus“ tyrimas parodys, kad Kataras laimėjo sąžiningai.

„Mes griežtai neigiame bet kokius kaltinimus netinkamu elgesiu. Imsimės visų būtinų priemonių, kad apgintume Kataro pretendavimo skaidrumą, – sakoma pranešime. – Teisė surengti turnyrą buvo laimėta, nes (mūsų) pasiūlymas buvo geriausias.“

REKLAMA

„The Sunday Times“ pranešimas buvo paskelbtas likus kelioms dienoms iki FIFA kasmečio suvažiavimo, kuris vyks San Paule birželio 9–12 dienomis. Prognozuojama, kad ten S. Blatteris paskelbs kandidatuojantis į FIFA vadovo postą penktajai kadencijai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų