REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto milžinė „Google“ gavo 12 tūkst. prašymų iš vartotojų, kad populiariausia pasaulyje internetinių paieškų sistema nerodytų su jais susijusios informacijos – per pirmąją dieną, kai buvo sudaryta tokia galimybė, šeštadienį pranešė bendrovės atstovas Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tie prašymai buvo pateikti penktadienį – kai „Google“ paskelbė internetinę anketą, leidžiančią vartotojams Europoje paprašyti pašalinti iš paieškų rezultatų su jais susijusią informaciją.

REKLAMA

Minėtas skaičius atitinka vertinimus, pateiktus Vokietijos savaitraščio „Der Spiegel“ ir kitų žiniasklaidos kanalų.

Anksčiau gegužę Europos Teisingumo Teismas nutarė, kad asmenys turi teisę užsitikrinti, jog informacija apie juos būtų pašalinta iš paieškų rezultatų tam tikrais atvejais: pavyzdžiui, jeigu duomenys yra pasenę arba netikslūs.

„Google“ nurodė, kad kiekvienas iš tokių prašymų bus vertinamas individualiai, tikrinant, ar jis atitinka nutartyje išvardytus kriterijus.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėse Valstijose įsikūrusi bendrovė atsisakė pateikti prognozių, per kiek laiko būtų pašalinamos tos nuorodos, sakydama, kad tai priklausys nuo prašymo formuluotės aiškumo ir kitų veiksnių.

Nutartis dėl teisės būti „užmirštiems“ buvo paskelbta, Europoje didėjant susirūpinimui dėl asmenų galimybių apsaugoti savo asmeninius duomenis ir tvarkyti savo įvaizdį internete.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų