REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijas, LRT.lt

Šeštadienio orai, anot sinoptiko Vytauto Sakalausko, įtiks daugeliui iš mūsų, o sekmadienis jau bus kur kas mažiau malonus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip LRT radijui sakė V. Sakalauskas, šeštadienį saulė labiausiai džiugins Vidurio Lietuvą, o šiaurės vakariniuose rajonuose bei pietrytiniame ir rytiniame šalies pakraštyje debesų bus daugiau. „Tad šiose vietovėse kai kur dar ir lietus pakrapnos. Sukinėsis silpnas, nepastovios krypties vėjas. Tiesa, šilumos bus ne per daugiausia – 16–19 laipsnių, Baltijos pakrantėje – apie 15 laipsnių, ir tik Pietvakarių Lietuvoje kai kur temperatūra pakils iki 20 laipsnių“, – teigė sinoptikas.

REKLAMA

Sekmadienį pietinis ciklonas į mūsų šalį atneš lietaus debesis. Naktį, pasak V. Sakalausko, lietus išplis po Rytų Lietuvą, o dieną brausis į šalies vakarinę dalį. „Tik prie jūros orai bus geresni, nes prie Baltijos lietus pradės krapnoti tik vakare. Lyjant vietomis gali pasigirsti ir perkūnija. Naktį laikysis 7–12 laipsnių šiluma, o dieną – 12–17 laipsnių, ir tik vakariniame pakraštyje dar galima tikėtis 18–19 laipsnių“, – sakė sinoptikas.

Pirmadienį dar daug kur trumpai palis, bet lietūs jau nebus tokie intensyvūs. Vietomis nugriaudės ir perkūnija. „Nors sukinėsis šiaurinių krypčių vėjas, bet prie Lietuvos iš žemyno gilumos jau artės šiltesnių orų banga. Naktį bus 9–13 laipsnių, o dieną kai kur temperatūra bus aukštesnė nei 20 laipsnių“, – prognozavo V. Sakalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų