REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį Serbijos sostinėje Belgrade atrankos plaukimais prasidėjo aštuntasis Europos irklavimo čempionatas, kuriame startavo ir penkios Lietuvos įgulos. Keturioms iš jų penktadienis buvo itin sėkmingas – tiesiausiu keliu pasiekti trys pusfinaliai ir vienas A finalas.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto svetainė „worldrowing.com“ rašo, kad penktadienį pūtė palankus vėjas, todėl ne viena įgula gerino asmeninius rezultatus, krito ir keli Europos čempionatų rekordai.

REKLAMA

„Plaukėme pavėjui ir laikus galime lyginti su varžovų rezultatais, tačiau ir jais pasitikėti negalime visu šimtu procentų, nes vejas buvo gūsingas ir nepastovus“, - oro sąlygas komentavo Milda Valčiukaitė.

Moterų ir vyrų porinės dvivietės

Europos čempionių titulą ginančios Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė neturėjo lygių pirmajame atrankos plaukime, distanciją įveikė per 6 min. 52,62 sek. ir pateko tiesiai į A finalą. Antrąją vietą užėmė ir taip pat į finalą pateko vokietės Lisa Schmidla ir Carina Baer (6:57,35).

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame atrankos plaukime irkluotojos buvo dar greitesnės – čia nugalėjo lenkės Magdalena Fularczyk ir Natalia Madaj (6:46,50), o antros liko Didžiosios Britanijos irkluotojos Frances Houghton ir Victoria Thornley (6:51,98).

Likusios finalo dalyvės paaiškės šeštadienį po pietų, kai šešios į finalą nepatekusios įgulos varžysis paguodos plaukime. Lietuvės, kaip ir vokietės, britės bei lenkės, turės papildomą poilsio dieną, nes finalas vyks sekmadienį, 14:18 val. Lietuvos laiku.

„Man laisva diena tikrai reikalinga ir džiaugiuosi, kad nereikės plaukti paguodos plaukime. Kita vertus, mūsų pagrindinės varžovės taip pat pateko tiesiai į finalą, tad to pranašumo kaip ir nebelieka“, - sakė M. Valčiukaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų Europos vicečempionai Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas laimėjo 4-ąjį kvalifikacinį plaukimą (6:14,48) ir kartu su azerbaidžaniečiais (Aleksandaras Aleksadrovas ir Borisas Yotovas, 6:16,00), pasaulio čempionais norvegais (Nilsas Jakobas Hoffas ir Kjetilas Borchas, 6:22,70) ir vokiečiais (Hansas Gruhne ir Stephanas Kruegeris 6:11,56) ramiai laukia šeštadienio pusfinalių.

Šioje rungtyje dalyvavo net 21 įgula, tad penktadienio vakare vyks paguodos plaukimai dėl papildomų aštuonių kelialapių į pusfinalį. Šeštadienį Lietuvos įgula varžysis pusfinalyje, kurio plaukimai numatyti 13:09 ir 13:16 val. Lietuvos laiku. Finalas sekmadienį planuojamas 14:03 val.

REKLAMA

Vienvietės valtys

Abu Lietuvos vienvietininkai, Mindaugas Griškonis ir Lina Šaltytė, taip pat penktadienį pasiekė pusfinalius be paguodos plaukimų.

Mindaugas Griškonis savo rungties 4-ajame kvalifikaciniame plaukime buvo pirmas (6:53,70) ir su čeku Onrejumi Syneku (6:56,12), vokiečiu Marceliu Hackeriu (6:48,74) ir britu Alanu Campbelu (6:52,58) pateko tiesiai į šeštadienio pusfinalius (13:51 ir 13:58 val.).

Puikiai pasirodė ir L. Šaltytė, kuri taip pat gavo tiesioginį bilietą į pusfinalį. Antrajame plaukime ji ilgai yrėsi trečia, tačiau prieš pat finišą spurtavo ir užėmė antrąją vietą (7:29,30), nusileidusi tik vokietei Annekatrin Thiele (7:27,80).

REKLAMA

Šioje rungtyje tiesiai į pusfinalius pateko po dvi kiekvieno iš trijų atrankos plaukimų dalyves.

Kartu su lietuve ir vokiete tiesioginius kelialapius dar gavo ukrainietė Natalija Dovgodko (7:51,59), austrė Magdalena Lobnig (7:37,91), olandė Chantal Achterberg (7;31,64) bei čekė Mirka Knapkova (7:29,98).

Porinė keturvietė įgula

Keturvietininkams Vytautui Lapatiukui, Andriui Lapatiukui, Dominykui Jančioniui ir Aurimui Adomavičiui patekti tiesiai į A finalą nepasisekė.

Mūsiškiai antrajame atrankos plaukime buvo penkti (5:55,05) ir gerokai nusileido pirmąją vietą užėmusiems ukrainiečiams (5:43,17), su kuriais tiesiai į finalą dar pateko pirmąjį plaukimą laimėję vokiečiai (5:45,07).

Likusios dešimt įgulų, tarp kurių bus ir mūsų keturvietė, dėl papildomų keturių finalo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų