REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 4 d. ūkio ministras Evaldas Gustas, ūkio viceministras Marius Skarupskas ir ūkio viceministrė Rasa Noreikienė lankysis Kauno rajone, kur pristatys naujas finansines paramos priemones, aktualią informaciją apie euro įvedimą Lietuvoje, atsakys į verslo atstovams rūpimus klausimus. Susitikime su Kauno regiono verslininkais ir savivaldos vadovais daugiausia dėmesio bus skirta smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimui, investavimo per finansines priemones galimybėms aptarti.

REKLAMA
REKLAMA

„Inicijuodama šį renginį Ūkio ministerija siekia skatinti verslumą regionuose, supažindinti verslo atstovus su 2014–2020 m. Europos Sąjungos planuojamomis paramos priemonėmis. Šiuo finansavimo periodu parama smulkiajam ir vidutiniam verslui sieks apie 1,8 mlrd. Lt ir bus teikiama palankesnėmis sąlygomis įmonėms, kurios vykdys projektus regionuose. Taip pat per renginį verslo atstovams bus pateikta informacija, reikalinga ruošiantis įvesti eurą Lietuvoje“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

REKLAMA

Pasak ūkio viceministro, Kauno regionas, pasižymintis mokslo institucijomis, ruošiančiomis gerus specialistus, turi visas sąlygas dar labiau stiprinti verslo potencialą. Ypač išnaudoti mokslo ir verslo bendradarbiavimą kuriant inovatyvius gaminius, plečiant paslaugų spektrą, vystant startuolius. „Renginyje suteikta informacija bus naudinga verslo atstovams planuojant verslo plėtrą ir išnaudojant siūlomas galimybes“, – sakė M. Skarupskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune įkurti ir sėkmingai veikia net du integruoto mokslo, studijų ir verslo centrai „Nemunas“ ir „Santaka“, juose projektus vykdo Kauno technologijos universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras. Šie slėniai prisideda prie mokslinio potencialo panaudojimo sinergijos užtikrinimo, inovacijų paramos sistemos kūrimo, skirto mokslo ir verslo bendradarbiavimo tinklams ir inovacinei veiklai plėtoti.

Pasak ūkio viceministro, iš to, kaip Kauno apskrities savivaldybės naudojosi 2007–2013 m. ES parama, matyti, kad Kauno verslo visuomenė ir vadovybė supranta šių investicijų naudą. Vis dėlto Kauno regionas naujuoju periodu neabejotinai turėtų aktyviau naudotis moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai skirtomis priemonėmis. Jau 2007–2013 m. laikotarpiu paaiškėjo, kad ši apskritis turi potencialą plėtoti inovacinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune šiuo metu vykdomi 87 mokslinių tyrimų projektai, kuriems skirta 74,70 mln. litų. Čia mokslinius projektus vykdo ir savo veiklą plėtoja tokios gerai žinomos įmonės, kaip UAB „Wilibox“, UAB „Axis Technologies“, UAB „Aconitum“ ir kt.

Gegužės mėnesio duomenimis, šiuo metu Kauno apskrityje ES lėšomis įgyvendinami 246 projektai, jiems skirta 496,12 mln. Lt.

Būsimi ir esami Kauno regiono verslininkai per š. m. birželio 4 d. vyksiantį renginį „Atraskite galimybes savo verslui“ galės dalyvauti atviroje diskusijoje ir gauti individualių konsultacijų iš valdžios atstovų, kurie ne tik patars, bet ir paneigs sklandančius mitus, įkvėps drąsos kurti verslą dalydamiesi geriausiais praktikos pavyzdžiais. Susitikime ir diskusijose dalyvaus Kauno miesto ir rajono merai, taip pat Birštono miesto, Jonavos, Kėdainių, Raseinių, Kaišiadorių rajonų merai.

REKLAMA

Kauno regiono verslininkams įvairias finansines priemones, mokesčių lengvatas, patentus ir kitas galimybes pristatys UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), Mokslo ir inovacijų technologijų agentūros (MITA), Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA), „Investuok Lietuvoje“ ir „Versli Lietuva“ atstovai.

Kauno rajone vyksiančiame renginyje norintys dalyvauti verslo atstovai kviečiami registruotis užpildę formą adresu http://www.invega.lt/lt/verslumo-perspektyvos-2014-2020-m-/registracija-i-rengini-kaunas.htm. Renginio programą rasite Ūkio ministerijos tinklalapyje. Renginys nemokamas.

Kauno rajone vyksiantis renginys „Atraskite galimybes savo verslui“ – tai vienas iš Ūkio ministerijos inicijuotų verslumui skatinti skirtų renginių Lietuvos regione. Š. m. gegužės mėnesį Ūkio ministerijos vadovybė jau lankėsi Alytuje. Planuojama, kad bus surengta 10 renginių visose Lietuvos apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų