REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs programinės milžinės „Microsoft“ vadovas Steve'as Ballmeris įsigis Los Andželo krepšinio klubą „Clippers“ už 2 mlrd. dolerių (apie 5 mlrd. litų). Tai jis ketvirtadienį paskelbė kartu su bendrasavininke Shelly Sterling.

REKLAMA
REKLAMA

JAV Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) spaudžia Sh.Sterling šeimą parduoti šią komandą dėl rasistinių komentarų, išsakytų jos vyro Donaldo Sterlingo, kuris, kaip pranešama, vis dar yra nusistatęs prieš šį pardavimą.

REKLAMA

Bendrame pranešime su S.Ballmeriu, Shelly Sterling sakė veikianti kaip vienintelė savo šeimos, kuriai priklauso ta komanda, patikėtinė, nors jos vyro advokatas teigė, kad sutartį turėtų pasirašyti Donaldas Sterlingas.

„Man malonu, kad parduodame komandą Steve'ui, kuris bus nuostabus savininkas“, – sakoma Shelly Sterling pranešime. 2 mlrd. dolerių suma už kūną, kuris niekada nebuvo tapęs čempionu, būtų rekordas NBA istorijoje. Tai būtų milžiniškas uždarbis D.Sterlingui, kuris klubą 1981 metais įsigijo tik už 12 mln. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

S.Ballmeris sakė mėgstantis krepšinį ir padarysiantis „viską, kas mano galioje, kad užtikrinčiau tolesnes „Clippers“ pergales – ir dideles pergales – Los Andžele“.

NBA praeitą mėnesį uždraudė Los Andželo klubo „Clippers“ savininkui Donaldui Sterlingui iki gyvenimo pabaigos dalyvauti šios lygos veikloje ir skyrė jam didžiausią 2,5 mln. dolerių (6,22 mln. litų) baudą dėl „labai įžeidžiamų ir žalingų“ rasistinių pareiškimų, išprovokavusių šalies masto pasipiktinimą.

Praėjus trims dienoms po to, kai buvo paviešintas garso įrašas, kuriame D.Sterlingas girdimas raginantis savo širdies draugę viešumoje nesirodyti su juodaodžiais, NBA komisaras Adamas Silveris pašalino 80-metį milijardierių iš lygos ir paragino klubų savininkus pradėti procesą, kuris priverstų jį parduoti komandą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų