REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G. Steponavičiaus patarimas abiturientams

Žinių radijas

Buvęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius mano, kad gerai, jog Lietuvoje yra nepriklausoma universitetų reitingavimo sistema, kurią atlieka ne pati valdžia, o nepriklausomi leidiniai ar kitos organizacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių metų reitingų paskelbimas turi negatyvų atspalvį. Galbūt priežastis yra tokia, kad iki tol po leidinio „Veido“ vėliava daug metų vykdytas reitingavimas skilo į dvi dalis. Įvykęs konfliktas, kiek aš bendravau su ne vienos aukštosios mokyklos atstovais, rodė, kad reitingavimą stengiamasi padaryti iš paskutiniųjų.“

REKLAMA

„Aš manau, kad kokybė šiuo atveju nukentėjo ir ko gero tuos, kurie šiuo metu galvoja apie apsisprendimus, aš kviesčiau žiūrėti ne į universitetų reitingus, o į konkrečias studijų programas. Nes net ir pačiame geriausiame universitete tu gali atrasti silpnesnių programų, o kai kuriuose, ne tokiuose stipriuose universitetuose, yra atskirų krypčių, kur studijos yra tikrai gero lygio.“

G. Steponavičius teigia, kad universitetai savo veiklą vykdo tikrai ne dėl reitingų, o ir specialistų tam nėra daug. Pašnekovo nuomone, reitingai yra tik viena dalis, kuri gali atspindėti universitetų veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Per konkurenciją, skaidrų finansavimą, mes galėtume remti jaunų žmonių sąmoningą pasirinkimą geriausios kokybės link. Taip pat akademinės bendruomenės suprastų, kad nuo jų pastangų priklauso ir jų perspektyvos“, - teigė G. Steponavičius.

Konkursinis balas - svarstytinas

G. Steponavičiaus teigimu, konkursinio balo įvedimas, kurį teigiamai vertina dabartinis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, gali pakenkti universitetų autonomijai. Tuo tarpu D. Pavalkis mano, kad tokia sistema padėtų „atsijoti“ negabius studentus.

„Ši tema ne vienerius metus yra darbotvarkėje. Klausimas – kodėl mes to nepadarėme? Nes teisininkų vertinimu tai buvo traktuojama kaip universiteto autonomijos pažeidimas. Kita vertus, ne vienas universitetas yra nusistatęs tuos konkursinius balus ir tai jiems netrukdo pritraukti pakankamai studentų. Aš būčiau už tai, kad kuo daugiau mokyklų žengtų šiuo keliu, bet ne vien konkursinis balas yra tas faktorius, pagal kurį galima vertinti universitetų pozicijas ar lygį“, - dėstė G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų