REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudikai Lietuvoje sudarė dviračių draudimo reitingą, atskleidžiantį, kaip skirtingų šalies miestų gyventojai pasirengę dviračių sezonui. Nors pagal sudarytas draudimo sutartis dviračių draudimo lyderiai yra didžiųjų miestų gyventojai, įvertinus ir miestų gyventojų skaičių, paaiškėjo – aktyviausiai 2014 metais dviračius draudžia uteniškiai. Savo dviratį per keturis mėnesius spėjo apdrausti maždaug 1 iš 230 miesto ir jo apylinkių gyventojų. Antroje vietoje pagal aktyvumą – Kėdainių gyventojai, treti – Klaipėdos miesto dviratininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienais metais skaičiuojame, kiek gyventojų, draudžiančių savo namų turtą, renkasi papildomą dviračių draudimą, tačiau šiemet nusprendėme palyginti duomenis iš skirtingų miestų pačioje dviračių sezono pradžioje. Tai, kad mažesni miestai aplenkė didžiuosius, kuriuose ir aktyviau plėtojama dviračių infrastruktūra, liudija, kad dviračiai – ne vien mada. Nuolat augantis draudimo polisų skaičius atspindi, kaip ši ekologiška transporto priemonė populiarėja visuose Lietuvos miestuose, todėl šiandien dviračiams ten reikia ir daugiau takų, ir naujų produktų jų apsaugai“, – dėsto „ERGO Insurance“ Lietuvoje Turto draudimo departamento vadovas Tomas Nenartavičius.

REKLAMA

Pasak jo, per pirmus keturis šių metų mėnesius vien „ERGO Insurance“ apdraudė 3 tūkst. 700 dviračius visoje Lietuvoje – net 35 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį 2013 metais. Tradiciškai, papildomą dviračių draudimą renkasi apie trečdalis visų namų turtą draudžiančių gyventojų.

2013 metais taip pat aktyviausi buvo Utenos ir Kėdainių dviratininkai – čia per metus apdraustas apytiksliai 1 iš 54 gyventojų dviratis. Trečioje reitingo vietoje 2013 metais buvo dviratininkai iš Šiaulių, šiais metais likę ketvirti. Lyginant šių ir praėjusių metų dviračių draudimo reitingus, labiausiai aktyvumas padidėjo Klaipėdoje, sumažėjo – Šiaulių ir Vilniaus miestuose. Iš viso per praėjusius metus apdrausta apie 12 tūkst. dviračių.

Bendrai didžiąją dalį dviračių „ERGO Insurance“ Lietuvoje apdraudžia sostinėje – apie 43 proc., taip pat Klaipėdoje (13 proc.) ir Kaune (12 proc.), o aktyviausiais pripažintų Utenos ir Kėdainių dalis paprastai sudaro 5-7 proc. visų apdraustų dviračių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų