REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje darbą pradėjo tarptautiniai ekspertai, atvykę pagal ,,IBM Smarter Cities Challenge” (angl. — IBM iššūkis išmanesniems miestams) programą, pranešė sostinės savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Šeši profesionalai tris savaites analizuos miesto transportą, jo reguliavimą, išmaniųjų sistemų tobulinimą ir pateiks išvadas, kaip toliau plėtoti ir kokias inovacijas diegti miesto transporte. Konsultacijų, kurias laimėjo Vilnius ir apmokės IBM, vertė — 500 tūkst. JAV dolerių (apie 1,35 mln. Lt), sakoma pranešime.

REKLAMA

Pasak Indrės Jakaitytės, ,,Išmanusis Vilnius” projekto koordinatorės, ekspertų laukia daugybė susitikimų su savivaldos, verslo ir kitų susijusių organizacijų atstovais, jie taip pat analizuos transporto sistemų duomenis, pateiks siūlymus, kaip juos panaudoti gerinant susisiekimo Vilniuje kokybę ir kuriant integruotus transporto sprendimus mieste.

Ekspertų komanda buvo surinkta iš skirtingų IBM padalinių visame pasaulyje: nuo JAV ir Kanados iki Indijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ekspertų, miestas nuo pirmųjų minučių padarė itin teigiamą įspūdį. Svečiai atkreipė dėmesį į tai, kad, lyginant su didžiąja dalimi kitų pasaulio miestų, Vilnius labai gerai tvarkosi su automobilių srautais, paminėjo teigiamus pokyčius viešajame transporte ir skatinant dviračius.

,,Įspūdinga matyti, kaip Vilnius yra pasiruošęs pokyčiams ir kiek daug jau nuveikė. Tad esame labai progresyviame mieste, kuris nori toliau tobulėti ir plėtoti savo turimas sistemas – o tai jaudinantis iššūkis ir mums”, – pirmojo susitikimo metu dalinosi ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iššūkis išmaniesiems miestams yra elitinė programa, kurios metu per pastaruosius trejus metus iš daugiau kaip 500 teikusių paraiškas savivaldybių gauti konsultacijas atrinkta vos 116. Tai, kad IBM atrenka paraišką, reiškia miesto siekį patobulinti esamas sistemas ir taip išspręsti kylančias problemas, kurios yra itin svarbios gyventojams.

Vilnius, išsikovojęs šią stipendiją, aplenkė daugiau nei 100 pasaulio miestų ir atsidūrė tarp tokių miestų kaip Briuselis (Belgija), Pertas (Australija), Durban (Pietų Afrika) ir kt., sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų